nagycsaládos Bezzeganya klub kamaszok

A minap a barátnőm jajveszékelt, hogy a 15 éves fia haza állított egy kislánnyal:

„Anya, már három órája járunk!”

- lelkendezte a ded. És jönnek a partik, a haveros délutánok, jó esetben nálunk. Rossz esetben ki tudja, kinél, az épp aktuális legjobb havernál. A pizsamapartikat felváltják a bulik, az éjszakába nyúló együttlétek. Egyik gyerekem nyolcadikos korában egy szülői értekezleten hallottam, hogy az egyik családban úgy szokás, hogy már a 14 éves egész éjszakára kimaradhat. Mások pedig 18 éves korig is maximum éjfélig engedik el a gyermeküket. Első kézből hallottam olyan ünneplést, aminek a végén a detoxikálóban kötött ki a társaság.  

Ha pedig hozzánk jönnek, felfordulás, ricsaj, vagy „anyaaaa, csak egyedül akarunk lenni, nem mennétek át a mamához erre az éjszakára,” van. Ráadásul állandóan változik a társaság. Épp az aktuális haverok, barinők diktálnak. Mire megszoknánk, hogy Petrezsely az épp aktuális szívszerelem, jön Ludmilla, aki aztán már tuti a nagy ő. Néhány hétre persze. És előbb-utóbb a szülő ki lesz zárva a tinédzser köreiből, hisz ő olyan öreg és maradi. Különben is a Péternek olyan tök jó fej mamája van, nem ilyen, mint szegény saját gyerekünknek.

Gyertek, beszéljük ki az ebbéli aggodalmainkat, sérelmeinket, fájdalmainkat! Meglátjátok, segít. November 20-án várok minden kamaszt nevelő szülőt, anyukát, apukát, nagyit a Bezzeganya klub budapesti helyszínén, a Corvin negyednél, a Práter utca 12-ben, 17-19 óráig. Konyakocskát nem ígérek, de egy nyugtató, forró teát igen. Az est ára 1500 Ft.

nagycsaládos

November 27-én az anyós-gondokról beszélgetünk.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?