A húsvét elmúltával az előttünk álló héten újabb jeles napok közelednek. Az első a Költészet Napja, amiről mindeki tudja, hogy József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük, de azt talán kevesebben, hogy mindez 1964 óta van így. A Költészet Napja egyike azoknak az ünnepeknek, amikről azt tartjuk: a gyerek majd letudja az oviban, suliban és kész. Szerencsére egyre több helyen gondolják úgy, hogy érdemes erről a napról a családdal együtt is megemlékezni, méghozzá izgalmas, minden korosztályt megmozgató események formájában. Az idei kínálatból egy szombati programot emelnénk most ki.

Április 11-én egész nap várják az érdeklődőket a Bajor Gizi Színészmúzeum rendezvényén. Az ötletes és színes programok (vetélkedő, verses activity, gyerekprogramok, koncert és még sok minden más) egészen este 10 óráig zajlanak, a belépő pedig nem más, mint papírra másolt kedvenc verse(i)tek.

A másik jeles nap a héten az Űrhajózás Világnapja, melyet 2011 óta tartanak meg világszerte Jurij Garagarin első, 1 óra 48 perces űrutazásának emlékére. Nagyobb gyerekekkel érdemes ellátogatni a Planetáriumba, ahol április 13-án, hétfő délután planetáriumi műsorok és előadás is várja az érdelődőket az évforuló tiszteletére.

A jeles napok mellett arról sem lehet megfeledkezni, hogy  végérvényesen itt a tavasz, és így egyre több időt tölthetünk a szabadban. Ha a kellemeset a hasznossal is szeretnétek kombinálni, ajánljuk figyelmetekbe a Királyréti Erdei Iskola szombati családi programját, melynek mi lehetne más a témája, mint a T A V A S Z.

Ilyenkor előkerülnek a biciklik is és a biciklikkel együtt Gryllus Vilmos biciklizős dalai is, amiket most vasárnap élőben is meghallgathattok a Puskin Kuckóban.

Szuper állatos dzsembori is lesz a hétvégén, hiszen a NOÉ Állatotthon most rendezi meg nagy tavaszi örökbefogadó napját. Persze akkor is érdemes ellátogatni hozzájuk, ha nem szeretnétek újabb családtaggal hazatérni, hiszen lehetőség nyílik ezen a napon virtuális örökbefogadásra, kutyás bemutatóra, lovaglásra és a gazdasági udvar lakóit is jóllakathatjátok a magatokkal hozott finom alma- és répadarabokkal.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?