Waczkor bébinapló

13-14. hét

Lakodalom volt a mi utcánkban, történetesen a testvérem lakodalma. Mivel a szűk és tágasabb család is érintett volt az eseményen, így bébiszitter nem volt, bár fel se merült bennem a gondolat, hogy otthon hagyjam a babát. Természetesen a legjobb időt fogta ki az ifjú pár, nagyon jó meleg volt. Néha túl meleg is, ami okozott némi fejtörést nekem.

Kisfiam étvágya igencsak hektikus lett, így viszont fodrászhoz elmenni is nehéz, hiszen hiába csak egy órát voltam tőle távol, ő az egy óra alatt úgy megéhezett, mintha három napja nem evett volna, és a hiányomban a család nem igazán tudta csendre bírni. (Csak anyatejes, nincs lefejt tej.) A másik meg hogy a melegben ő is izzadt, mintha futóversenyen lett volna, így folyamatos ruhacsere volt, hogy ne fázzon meg a beizzadt ruhában. Mostanság utál öltözködni. Másik aggodalmam volt, hogy hogy  lesz a szertartás alatt, ahol én a tanú vagyok, így nem tudom őt babusgatni. Szerencsére apukával is jól elvoltak.

A lakodalomra beszereztem egy fülvédőt, vagyis hangtompítót. Az egyik legjobb döntésem volt, hiszen a legnagyobb csörömpölés és zene mellett is tökéletes nyugalomban elvolt, hurciban gyorsan elaludt rajtam, majd aludt tovább a babakocsiban. A nagy meleg estére csökkent, így jó vastagon betakarva hajnali egyig aludt. Sajnos egy órakor az ébredése elég nyűgössé tette (előtte 12-kor evett, tehát nem volt éhes), így hazamentünk vele aludni. Mintha ő táncolta volna végig az estét: 1-től 9 óráig aludt, mint a bunda.

Mostanság egyre többet van ébren, és egyre hosszabb időt kér két etetés között. Két-két és fél óra óra ébrenlét, másfél-két óra alvás, és enni ébredés után kér csak. Az éjszakákat nagy többségében átalussza 9-től 4-ig, majd 4-kor egy gyors hami, és 4.20-tól 8-ig alszik. Így végre ki tudom mostanság aludni magam.

A héten megkapjuk a 3 hós oltást, és utána végre nekikezdhetünk a babaúszásnak is. Nagyon várom már!

Waczkor

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?