Zsuzsi főz: Epres édességek
2011. 05. 13. 12:00Kommentek (
0)
Folytatva a szezonális zöldség-gyümölcs sorozatot, most mindenki kedvence, az eper következik. Pontosabban szamóca, mert ez lenne a növény valódi neve, a termesztett...
Zsuzsi főz - Receptek nyúlárnyékból
2011. 05. 06. 11:00Kommentek (
0)
Igen, nyúlárnyékból, azaz spárgából. Most van szezonja, így érdemes főzni vele, már csak azért is, mert tápanyagban gazdag, de kalóriaszegény zöldségről van szó.
...
Zsuzsi főz - húsvéti maradékfelhasználós receptek
2011. 04. 29. 11:00Kommentek (
0)
Most múlt el a húsvét, volt együtt sonka, tojás, kalács, ami már mindenkinek a fülén jön ki, ezért most pár maradékhasznosító recepttel készültem. A sonkából...
Zsuzsi főz - Receptek halakból nagypéntekre (is)
2011. 04. 22. 09:00Kommentek (
0)
A mai poszt nem igazán fog kötődni a húsvéthoz, mert nem a sonkáról-tojásról lesz szó. Legnagyobb örömömre múltkor többen is írtátok kívánságként a halból...
Zsuzsi főz: Ételek tavaszi zöldségekkel
2011. 04. 08. 09:30Kommentek (
0)
Valamelyik kommentben múltkor azt javasolta valaki, hogy szezonális alapanyagok receptjeit is szívesen olvasná. Most kifejezetten tavaszi zöldséges fogások következnek,...
Árverésen Zsuzsi főz töltött kalácsa
2011. 04. 01. 13:00Kommentek (
0)
2009 tavasza óta most negyedszerre rendezik meg a gasztrobloggerek jótékonysági sütiárverése, a Segítsüti, amelyben legnagyobb örömömre immár harmadik alkalommal veszek...
Zsuzsi főz: Húsos ételek
2011. 03. 25. 14:00Kommentek (
0)
Múltkor Deborah felvetette, hogy írhatnék húsos alapételekről, úgymint pörkölt, tokány és társai. Most erre tennék egy kísérletet.
Lesz szó pörköltről,...
Zsuzsi főz: Egyszerű és gyors tojásételek
2011. 03. 18. 10:00Kommentek (
0)
Némi gondolkodás után úgy döntöttem, hogy most az egyik legalapvetőbb élelmiszer, a tojás felhasználására adok talán kevésbé ismert ötleteket. A tojás nagyon...
Zsuzsi főz: Variációk palacsintára
2011. 03. 11. 12:30Kommentek (
0)
Angliában Húshagyó Kedden van Pancake Day, azaz palacsinta-nap, ez adta az ötletet a mostani poszt megírásához. E napon palacsintasütő, -evő, és -dobáló versenyt is...
Zsuzsi főz: Rafinériák házilag
2011. 03. 04. 10:00Kommentek (
0)
Ehhez a poszthoz az apropót Center hamburgeradóról szóló cikke adta. Itt nemtetszésemnek adtam hangot a téma kapcsán, és feltettem azt a költői kérdést is, hogy vajon...