Míves sütemény, aki kedveli a francia krémest (arra emlékeztet), ezt is szeretni fogja. Jóbarátunk sütikóstolós elmélkedésével kezdem:

„Csak az a baj vele, hogy lehetetlen abbahagyni, túlontúl izgalmas.”

Mint a Vidámparkban az óriáskerék és a hullámvasút. Egyszer ki kell próbálni. Félős elsőre, új, ismeretlen, de kalandos is lehet az út, meg kell élni az „egyszer fent, egyszer lentet”. Anyukám szerint egy nőnek ki kell bírnia a magasságokat és a mélységeket is (persze a szívósság sem árt). Ugyanis a nem várt dolgok sokszor a legizgalmasabbak. Az élet már csak ilyen.

Magas Tátra recept
 

Hozzávalók:
Tészta:
3 dl víz
1 Rama
22 dkg sima liszt
7 egész tojás

Krém:

  • 7 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 vanília puding
  • 25 dkg Rama
  • 22 dkg porcukor
  • cukrászhab vagy Hulala tejszín
  • 2 csomag habfixáló por
  • 1 tábla csokoládé

Elkészítés:

Tészta:
A 3 dl vizet felforraljuk, a Ramát elolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a lisztet, majd ezzel még egy kicsit felfőzzük, összekeverjük és kihűtjük. Amikor már jól kihűlt, a 7 egész tojást egyenként belekeverjük. Fontos, hogy amikor egy tojást belekeverünk, akkor mindig keverjük jól át. A tésztát elfelezzük, kivajazott 2 gáztepsiben 2 lapot sütünk előmelegített sütőben 20 percig. Jó, ha a sütőajtót nem nyitjuk ki. A teteje hullámos lesz. Ha elkészült, akkor kiborítjuk a lapokat.

Krém:
7 dl tejhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a pudingot. Ezt sűrűre felfőzzük, majd jól kihűtjük. A 25 dkg Ramát a porcukorral robotgéppel jól elkeverjük. Majd a kihűlt pudinghoz adjuk fokozatosan. Jó habosra keverjük ki. Ezt az egyik lapra kenjük. Majd Hulala tejszínt a kettő csomag habfixálóval jó keményre verjük, ezt pedig rákenjük a vaníliás rétegre. Azután ráhelyezzük a tészta másik felét a tetejére. Tetejét felolvasztott csokoládéval csurgatjuk meg vagy porcukrozzuk.

Cili

Bezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?