Színek kavalkádja ez a puncsos sütemény. A tavaszt idézi. Kétféle tészta sok krémmel, csokimázzal borítva, rózsaszínben. Nagypapám szeretett sütije, még a gondolatait is jól tükrözte. Tanulásban a magasra szárnyalásra buzdított, pénzügyekben a mértékletességre intett. Nagy álma volt, hogy tanulhasson, de nem volt lehetősége rá. Barátai történeteit ecsetelte olykor, akik tanulmányaikban előreléptek, megugrották a méterüket, így a szerencséjüket is. Sokatmondó e két mondata:

„Ha tanulsz, sokra viszed majd.”

„Jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint.”

Méteres szelet recept
 

Hozzávalók:

Tészta:

4 tojás
26 dkg porcukor
1,7 dl étolaj
1,7 dl víz
26 dkg finomliszt
1 db sütőpor
holland kakaópor

Töltelék:

25 dkg Rama
15 dkg porcukor
fél rumaroma
2 csomag puncspuding
fél liter tej

Csokimáz:

12 dkg cukor
2 kanál tej
12 dkg Rama
1 tábla csokoládé

Elkészítés:

Tészta:

A tojássárgáját, a cukrot és az olajat robotgéppel habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját. A masszát kétfele öntjük. Felébe 2 evőkanál holland kakaót teszünk. A világos és a kakaós tésztát külön-külön kizsírozott őzgerinc sütőben kisütjük közepes lángon. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kicsit hűtjük, majd kiborítjuk és felszeleteljük. Krémmel töltjük, csokimázzal bevonjuk. Ha a csokimáz megdermedt, ferdén szeleteljük fel a sütit.

Töltelék:

A Ramát a porcukorral és a rummal robotgéppel habosra keverjük. A tejből és a pudingporból pundingot készítünk, majd kihűtjük. Kanalanként a pudingot a Ramás krémhez fokozatosan hozzáadjuk, közben robotgéppel keverjük. Felváltva tesszük a csokis és fehér tésztát, és közéjük a puncsos krémet.

Csokimáz:

A cukrot a tejjel felfőzzük. Tűzről levéve hozzákeverjük a Ramát és egy tábla csokoládét. Aztán újra tűzre tesszük.

Cili

Bezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?