Számtalan olyan dolog van, amiért büszkék lehetünk a gyermekeinkre. Ha három dolgot kellene felsorolnod, te mit mondanál, mire vagy leginkább büszke a gyermekeddel kapcsolatban? Ezt a kérdést feltettük a Facebook oldalunkon is, a válaszokból szemezgetünk.

„Mert az enyémek, mert gyönyörüek, és okosak”

– mondja Aranka.

„Fantasztikusan jólelkűek, nagyon szeretik egymást, és tudják, mik a valódi értékek az életben” – írja Annamária

„Három és féléves létére nagyon választékosan beszél, okos, jó a humora” 

- így Judit.

Boglárka részletesen kifejtette, mire a legbüszkébb lányaival kapcsolatban:

„A nagyobbik lányom a legerősebb ember a világon, hiszen az a legerősebb, aki önmagát tudja nap mint nap legyőzni. Büszke vagyok rá, hogy minden dolog ellenére megállta és megállja a helyét a világban. Büszke vagyok rá, mert nap mint nap látom rajta, ahogy fejlődik, pedig már 15 éves. És egy kis gyakorlatias büszkeség: büszke vagyok rá, hogy a középiskolában is ilyen jól érzi magát, és ez a legfontosabb! A kisebbik lányomra azért vagyok büszke, mert egy nagyszerű ember. Olyan, mint én, de sokkal jobb kiadásban. Ha őt látom, nem fáj tükörbe néznem, elégedett vagyok a világgal, a lányaimmal, az életemmel, a férjemmel és magammal. Mi mindannyian megtanultuk szeretni magunkat. Erre vagyok büszke.”

Edina így látja:

„Szereti és tiszteli az állatokat és növényeket. Tud bocsánatot kérni, igaz szívből. Nem tapos át másokon azért, hogy érvényesüljön, szerény.” 

Borbála mind a hat gyermekéről írt három-három dolgot, amire büszke:

„Simi (6 hó): akkor is kedves, ha valami baja van, csodaszép, csodanagy, Zsuzsi (5 és fél éves): amikor hisztizik, akkor is visszafogott és intelligens, nem mellesleg gyönyörű, gyönyörűen énekel, Panni (10 év): a csodálatos hangjára, a népzenei ambícióira, szépségére, Vilmos (13 év): arra, hogy megölel bármikor, és ki tudja mondani, hogy szeret, és ha odafigyel, tök jó matekból, Leó (16 év): csellótudására, sármjára, az eszméletlen intelligens gondolataira, Olivér (20 év): felvették a BME-re építőmérnökire, ötös volt statikából első félévben, hihetetlen egyenes ember.”

Bernadett azt írja, nem tud hármat felsorolni, mert mindenre büszke gyermekével kapcsolatban. Judit sem írt konkrét dolgot:

„Büszke vagyok rájuk csak úgy, minden nap másért...”

„Empatikus. Okos. Megbízható” – írja Ágnes.

Annamária humorosan fogta fel a kérdést:

„Tökéletes ujjszopásban, a reggeli kakit tudja úgy időzíteni, hogy a reggelim közben kelljen pelenkát cserélnem, és elképesztően cukin tud kacagni. Három és fél hónapos.” 

„Hogy kiáll az igazságért és a gyengébbért. Hogy tud segítséget kérni.Hogy az anyja lehetek.”

- osztja meg Eszter, mely három dologra a legbüszkébb.

És te mikre vagy büszke a gyermekeddel kapcsolatban? Bónusz kérdés: ezeket el is mondod neki?

Tünde

Fogom-e szeretni a kamasz gyerekemet?

Állítólag a kamaszkorra készülve a szülő legjobban azt teszi, ha tanulmányozza egy páfrány viselkedését, és azt utánozza a viharos évek alatt – ne szólj, ne mozdulj, ne légy ciki.

Tovább>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>