Új sorozatunkban napról napra összefoglaljuk az aktuális hazai és külföldi híreket, melyek (leendő) kismamákat, kispapákat, szülőket érdekelhetnek a terhességtől a szülésen át a gyermeknevelésig. Lapszemlénkben friss kutatásokról, eredményekről, kulturális eseményekről, érdekességekről, oktatásról is beszámolunk majd, de helye van különböző tippeknek, színes híreknek és humornak is. Kommentben ti is kiegészíthetitek azoknak a cikkeknek a linkjeivel, melyeket érdekesnek tartotok.

Öt gyerek után korábban lehet nyugdíjba menni Lettországban

Lettországban az a munkavállaló, aki legalább 30 év társadalombiztosítással rendelkezik, és legalább öt gyermeket vagy egy fogyatékkal élő gyermeket 8 éves koráig eltartott, az a nyugdíjkorhatár előtt öt évvel öregségi nyugdíjat igényelhet.

Halva született kislányukról készíttettek szívszorító felvételeket

Profi fotós készített sorozatot a szülés előtt az édesanyja hasában meghalt kislányról és szüleiről. Azt szerették volna, ha mindenki láthatja, milyen tökéletes és csodaszép kislány Faith.

Nem hatásos az akupunktúra a szülés megindításában

Az akupunktúráról eddig úgy tartották, hogy alkalmas módszer a túlhordásban lévő kismamák szülésének beindítására, ám egy új felmérés ezzel ellentétes eredményre jutott.

Mikor és mennyi zsebpénzt adjunk a gyereknek?

Rendszeres legyen időben és összegben, kölcsön ne adjunk, házimunkáért és tanulásért nem jár a zsebpénz.

Egyórányi videojátéktól boldogabb a gyerek

Brit felmérések szerint a videojátékok pozitív hatással vannak a gyermekek fejlődésére, de csak ha egy óránál kevesebb ideig használják őket. Akik három óránál többet játszanak, kevésbé elégedettek az életükkel.

Christina Aguilera ismét terhesen meztelenkedik

A nyolcadik hónapban lévő énekesnőről a V Magazin közölt meztelen fotókat

Halálos és súlyos baleseteket okozott a vihar Európa-szerte

Budapesten egy babakocsit toló férfira dőlt egy fa, aki súlyos fej- és gerincsérülést szenvedett. A babakocsiban ülő három év körüli gyermek nem sérült meg. Lengyelországban viszont egy két hónapos gyermek veszítette életét, amikor rádőlt a viharban egy fa.

Zacskófestés – ezzel a módszerrel tuti nem lesz festékes a fél lakás

A módszer lényege, hogy a gyerek lezárt zacskóban lévő festéket maszatol.

Ingyen vakációznak fogyatékos gyermekek Erdőspusztán

Az idén 11. alkalommal megrendezett táborban összesen 170-en táboroznak a Debrecen melletti Erdőspusztán augusztus 2-7-ig: a 70 fogyatékkal élő gyermeket száz önkéntes középiskolás és egyetemista segíti.

Terhességi csíkjai miatt gúnyolták ki az anyát a strandon

Az ötgyermekes anya a Facebookon írt nyílt levelet az őt kigúnyoló kamaszoknak.

Okosabb lesz a gyerek, ha zenét tanul

A zenetanulás fejleszti a gyerek mentális képességeit, pozitív változásokat okoz az agyban, és jobb tanulmányi eredményekhez vezet.

Így is lehet gyereket oltani

És végül egy videó arról, hogy úgy is beadható az oltás a kicsiknek, hogy ne üvöltés, hanem kacagás legyen a vége.

Csak egy kreatív doki szükséges hozzá.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?