Árthat a gyerekeknek a fejelgetés - Agykárosodást okozhat

Brit neurológusok szerint a labdával való fejelés árthat a gyerekeknek, mert a testük még nem képes megküzdeni az ismétlődő terheléssel.

Hogyan spórolhatsz az iskolakezdésen?

Az iskoláskorú gyerekek szüleinek az egyik legköltségesebb hónap az évben az augusztus, amikor mindent meg kell vásárolni az iskolakezdésre. A felmérések szerint több tízezer forintot is kiadnak a családok ilyenkor iskolaszerekre és még akkor nem is számoltuk az új ruhákat és kiegészítőket. Hogyan úszhatjuk meg, hogy a gatyánk is rámenjen a beiskolázásra?

A teltházas bölcsik miatt tarolnak tarolnak a családi napközik

Folyamatosan nő az igény a családi napközik iránt, hét év alatt tizenkétszeresére emelkedett az intézmények férőhelyszáma - közölte a Magyar Nemzet csütörtöki számában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kisgyermekek napközbeni ellátását vizsgáló elemzése alapján. 

Nem engedték be a szórakozóhelyre a kismamát, mert lapos sarkú cipőt viselt

Abby lánybúcsúra ment barátnőivel a manchesteri szórakozóhelyre, ám az ajtóban közölték vele, hogy a szabályzatuk szerint nem mehet be, mivel lapos sarkú cipő van rajta. A nyolc hónapos kismama könnyekben tört ki, a lánybúcsút pedig egy másik szórakozóhelyen tartották meg végül. A szórakozóhely nem volt hajlandó nyilatkozni az esetről.

Van egy adag kajád? Dobd fel a Piqniqre!

Budapestről épít gasztró világközösséget a magyar fejlesztésű közösségi oldal. Az applikáció megálmodói a Facebookhoz hasonló virtuális közösséget kovácsolnak, nem kicsiben gondolkodnak, céljuk az elképesztő méreteket öltött élelmiszer-pazarlás megelőzése. A kezdeményezésről már a Washington Post és a BBC is beszámolt. 

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?