Az esős idő után megérkezett hozzánk az idei első szúnyoginvázió. A tavalyi durvább volt, de ez a mostani is megkeseríti a gyerekeim életét. A kicsi arcán egyik reggel (egy átordított éjszaka után) tizenkét csípést számoltam meg. A nagyén négyet, de neki a karján is volt vagy hat féltenyérnyi elvakart vörös folt.

A nagynál szúnyogriasztó lámpát, a kicsinél ultrahangos konnektorba dugható kütyüt használunk, a felnőtt hálószobában „vegyi fegyvert” vetettünk be: az elektromos párologtatós változat – ellentétben az előző kettővel – jól vizsgázik.

A szabadban használható kencéket, fújós löttyöket nem szeretem, bármennyire is hatékonyak. Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem káros, még ha csak a bőrüket éri, és nem lélegzik be, akkor sem. Minden elvemet elvetve tavaly mégis kénytelen voltam használni a pár hetes csecsemő védelmére (direkt babák számára kifejlesztett pumpás spray) bármennyire is elborzasztott a gondolat, de egyszerűen muszáj volt, másképp levegőzni sem vihettem ki. A babakocsiba beépített hálót lemarta a drága, a kiságyra húzható meg nem ér a földig.

Igen, lehetne az ablakoknál egy első védelmi vonalat felállítani. A múlt héten becsengetett egy ember, aki ablakonként(!) ötvenezerért hálózta volna be az ablakokat. Persze nem kapott munkát tőlem sem, de a szembeszomszédtól sem.

Nekem nincsen több ötletem, úgyhogy megkérdezem: ti mivel próbáljátok távoltartani a szúnyogokat?

(Esetleg játsszam le nekik ezt? )

 

Citabella