Plagizálva Brumyt, közkívánatra a Babagyár elvtársnőiről néhány sor, ahogy én látom. Előrebocsátom, hogy biztos van, aki kimaradt (pedig nagyon igyekeztem), és lehet, hogy valakit rosszul ítéltem meg.

Nézzétek el nekem a hibákat, és mivel első publikáció, nem bánnám, ha kövek helyett csíkos tesztekkel dobálnátok.

Amit a Babagyárról feltétlenül tudni kell:

- Picsogni ér, bármikor, bárkinek.

- Minden ezredik hozzászólást megalkotó kolléganő köteles záros határidőn belül 2 csíkos tesztet produkálni.

- A megzebrásodott, és ezzel együtt a gyárból elbocsájtást nyert kolléganőknek illik időnként visszalátogatni a gyárba. Ezt az ott dolgozók változó arányban kötelesek értékelni és utálni, napi hangulattól függően.

- Ha egyszer hányingered van, aluszékonyságra panaszkodsz, szurkál a hasad, késik fél napot,  elérzékenyültél egy pelenkareklámon, vagy csak simán, mert úgy érzed MOST sikerült, köteles vagy tesztelni.

- Későn érkezők, más időzónában ébredők a napi jegyzőkönyvet Mikkamakka tollából olvashatják.

És hogy mi folyik a Babagyárban? Komoly felelősségteljes munka! (Nem röhög, tényleg.) Az Elvtársnők a tervgazdaság jegyében mindent elkövetnek a normáért. A kereslet-kínálat alakulása nem befolyásolja a termelékenységet, sőt – minden gazdasági elméletnek ellentmondva – attól függetlenül rapszodikus ütemben, de nő! A nemzetközi helyzet fokozódásával a külhonba szakadt honfitársaink is teljes mellbedobással állnak a szalag mellett, és szórják magvaikat a nagyvilágba. Időnként természetesen vis maior esetek is fennállnak, mint például a vörösök bevonulása, a harci kedv lanyhulása, illetve ha apjok nincs gyártósor közelben. De természetesen a cél mindig ott lebeg a szemek előtt: egy vörös, ordító csomaggal szeretnénk gazdagodni, ami az utána következő 20 évben naponta egy ősz hajszállal gazdagítja amúgy is mozgalmas életünket.

A tagok:

Borsolyka: Rutin Mutter, 3 gyerökkel a háta mögött a negyedikre gyúr. Gyakorlatias humorral fűszerezi mindennapjainkat. A Babagyár igazgatói posztjának jövendőbeli várományosa!

Borstörő: Én elfogult vagyok, majd elmondják mások.

Brela: Új versenyző minálunk. Rohamtempóban vette fel az ütemet az Elvtársnők között. Ékes bizonyítéka annak, hogy lesz utánpótlás, ha elhagyjuk a gyárat!

Donna71: Éppen nagyban drukkolunk neki, hogy megérzése bejöjjön ;-) A fel nem használt tesztjeit olyan jó helyre pakolta el, hogy ember legyen a talpán, aki megtalálja… vagy megterhesedett… Azt már tudjuk, hogy a padláson, a bugyis fiókban, és gyógyszeresben nincs.

Fogtundér: Egyre ritkább vendég nálunk, elmondása szerint read only. Tavasszal újra a gyártósoron, bízunk benne, hogy a Trimeszter-bulik oszlopos tagja lesz.

Homokvár: Kedves ivócimbora, aki a nő felemás cipőben magyar változata. Gyakorló anyuka, egyetemi diák, és a megtestesült nyugalom mintaszobra.

Kalifa: A nemzetközi élvonal lelkes harcosa. Két ugató szőrcsomón gyakorolja, milyen is gyerekkel utazni.

Kancellár: Minden hülyeségre azonnal kapható. Emlékezetes eset, amikor egy adott pillanatban az Sz betűvel kezdődő nicknevűek egyszerre megterhesedtek. Na, nem volt rest, Szakancellárra váltott izibe. Aztán persze többen követték a példáját… Az eredménye meglett, már a pocakosokat gyarapítja.

Kpkry: A 3000. kommentnél lett kétcsíkos. Azóta ritkásan jön közénk, de azért nyomon követjük a Trimesztereknél.

Holdcsillag: Általában read only, de amikor igazán belecsaptunk a lecsóba, akkor ott van ő is!

Leolib: A videofitnesz őrültje. Megszállott mozgásfanatikus. Azt mondja, hízott… Pedig csak leszokott a cigiről!

Loreal80: Miután megterhesedett karácsony előtt, fogadásokat kötöttünk, hogy vajon meddig bírja titkolni a kedves családja előtt. Újabb tippek esetleg?  Emlékezetes még a lila ruhája, amit egy szeptemberi esküvőre vásárolt, de gyanítom, ebben az évben már felvenni nem fogja…

Mintafeleség: Bree reinkarnációja. A ciklus.hu állandó vendége. A hőmérsékletek stabil figyelője, tojásfehérje-elemző, elszánt élharcosa kis közösségünknek. Nevéhez fűződik ama belinkelt képsor, amely a mensit (felnőtt nevén menstruációt) hivatott bemutatni.

Mikkamakka: A napi összefoglalók specialistája, szintén a nemzetközi porondon. Bár mostanság nagyon elfeledkezett rólunk, de reméljük, újra visszatalál hozzánk az ünnepek elteltével. Zseniális szófordulatai a délutánok alaphangulatát megadják.

Muatti: Nemsokára új állásba kezd, és leállítja a gyári melót. Drukkolunk neki, hogy Murphy se tétlenkedjen.

Örömkönny: Nagyon nehezen, de idetalált hozzánk, bár ő már nagyon terhes! Vérszívónak hívja a nővérkét.

R2: Diéták nagy szakértője, időnkénti helyre rakja a viháncoló bandát. Ő is egyre ritkábban vetődik felénk.

Párizs: Párizs, az Párizs! Szépen növöget a pocakja, és már azt is tudjuk, hogy fiú lesz a poronty, sőt, az a fránya fickó is megkérte nemrégiben kezit a jó asszonynak. Szegény néhányszor kapott, mert írta nekünk a boldogságát, és hát khm… nem mindig voltunk vevők rá… Ettől függetlenül igazi oszlopos tagja a gyári munkások hadának, bár már csak a felmondottak között.

Szandi83: Nála derült ki, hogy 1000 kommentenként csak lepottyan egy-egy kétcsíkos teszt. Élő példája az „össze-vissza ciklus” mellett is lehet teherbe esni teóriának. Azóta nemcsak hogy 1000-ként, de még sűrűbben is potyognak itten a babák.

Szahore79: Azt hiszi, hogy fogyóznia kell, de már többször megvitattuk, hogy nem!

(S)ziebi: A tengerentúli kapcsolat. Habár fél életét egy laborban tölti, nagyon reméli, hogy a babát nem lombikban kell majd összeraknia.

Tejbajusz: Nemrég tájékoztatott bennünket, hogy neki van a legnormálisabb családja! Nem kérdezősködnek, ettől jó fejek!  Optimizmusa tanítható!

Tökcsősz: Gyorsan tovatűnt a gyárból. Házi versírónk, különös ismertetőjele, hogy megkérte apjok kezét. Saját esküvőjére talicskával kívánja tolni a pocakját.

Várakozó: Világutazó kollegina. A karácsonyi képeslapküldő akció kitalálója. Eddig a partvonalról erősítette a pom-pom lányok csapatát, januárban élmunkássá lép elő.

Borstörő