Karácsonyi könyvajánlónkban óvodásoknak és iskolásoknak ajánlunk könyveket, amelyek akár a fa alá is kerülhetnek, több az ünnepi témát dolgozza fel. Például A zoknimanó karácsonya, amelyből megtudhatjuk, miért szomorú karácsonykor Mikula, a zoknimanó, vagy a Karácsonyi képeskönyv, amely egy csodálatos rajzokkal teli böngésző.

May Szilvia-Pikler Éva: Imbusz mester és a taxifutam

 

Az Imbusz mester sorozat új résszel bővült: az Imbusz mester és a taxifutam című kötetben Pudlimász, az autószerelő Imbusz mester kutyája autóversenyre jelentkezik. A verseny, amelyen sok-sok kutya indul, számtalan kalandot rejt, és izgalmasabbnál izgalmasabb autótípusok bukkannak fel. Kedvencünk a Bűzautó, amelyből gombnyomásra olyan szag áramlik ki, mint a kelkáposzta-főzelék, a tornazokni vagy büdös sajt. A történet pedig egy igazán aranyos csattanóval zárul. Autó- és kutyakedvelő ovis fiúknak kihagyhatatlan, de a lányok is szeretni fogják a mesét.

Pozsonyi Pagony, 2010.
2150 Ft

Karácsonyi képeskönyv

 

Aki szereti a böngészőket, annak ideális ajándék ez a kemény karton könyv, hiszen a karácsony témáját járják körül a szépen kidolgozott rajzok, amelyek rengeteg megfigyelésre és játékra adnak lehetőséget. A Naphegy Kiadó böngészőihez képest kevésbé részletgazdagok a rajzok, viszont nagyon szépek, sok meleg színt használtak a rajzolók, amely ünnepélyessé varázsolja a könyvet. 3-5 éves gyerekeknek ajánlott.

Alexandra, 2010.
1699 Ft

Miklya Luzsányi Mónika: Zoknimanó karácsonya

 

Újabb karácsonyi könyvet ajánlunk: egy érdekes mesehősről, a zoknimanóról olvashatunk a kiadványban. A történet szerint a karácsony a zoknimanók legszomorúbb napja, ezért Soma, a kisfiú mindent megtesz azért, hogy Mikula, a zoknimanó a fenyőfa alatt is boldog lehessen. A történet nagyon tetszett, de a rajzok nekem annyira nem jöttek be. Viszont végre megtudtam, hová tűnhetnek el állandóan fél pár zoknik…

Egmont, 2010.
1799 Ft

Mágneskönyv

 

A Tessloff népszerű mágneskönyv sorozata két új résszel bővült: a Királykisasszony című könyv az örökzöld királykisasszonyos témát dolgozza fel, amelyben a gyerekek a könyvben található mágnesek segítségével különböző helyszínekre helyezhetik a főhősöket, kiegészítőket, és fantáziájukat használva találhatnak ki újabb és újabb történeteket. Csakúgy, mint a másik mágneskönyvben, a Kísértetkastélyban, amely egy kastély különböző szobáiba: padlásszobába, tömlöcbe, lovagterembe enged bepillantást, és a kastély félelmetes környékén is játszódhat a történet, amelynek szereplőit a gyerekek mozgatják. Utóbbi kötet témájánál fogva inkább fiúknak ajánlható.

Tessloff Babilon, 2010.
2470 Ft

Matricavarázs: Az emberi test

 

Ajánlónkban helyet kapott egy matricás könyv is, mivel a ragasztgatás megunhatatlan a 4-8 éves korosztályban (talán még később is). Az ismeretterjesztő könyvben Franciska és Tomi segítségével ismerhetik meg a gyerekek testük működését, az 50 újraragasztható matrica pedig még szórakoztatóbbá teszi a játékos tanulást. Hat és nyolcéves lányaimat egyébként iszonyúan izgatja a téma, nem ez az első emberi testtel foglalkozó könyvük. Ebben irányítottan kell ragasztani a matricákat a feladatoknak megfelelően. Kedvencük ez: Tedd a kisbabát a szülészorvos kezébe!

Alexandra Kiadó, 2010.
1199 Ft

Tea Stilton: A jéghercegnő

 

Az új fantasy-sorozat első kötete a Fantázia Birodalmának hercegnőiről szól. A történet szerint az Örök Jég Birodalmának hercegnője számára elérkezett az idő, hogy férjet válasszon magának és királynővé váljon. Ám felbukkan egy titokzatos herceg, ami megváltoztattja a birodalom életét. Egy fantasy-regényből természetesen nem hagyható ki a gonosz, és az ellene küzdő jó, aki jelen esetben egy Gunnar nevű óriási fehér farkas, aki megvédi a hercegnőt. A könyvet iskolásoknak ajánljuk.

Alexandra, 2010.
2499 Ft

Harry Horse: Kisnyuszi suliba megy

 

A díjnyertes szerző Kisnyuszi-sorozatának legfrissebb kiadványa az iskolakezdés témáját dolgozza fel. A történet szerint Kisnyuszi az első napon anyukája tiltakozása ellenére magával viszi a suliba Karcsikót, a kis falovat. Minden, ami út közben és a suliban történik vele, a lovacskának köszönhető: még a séta közben is eltévednek az erdőben. Végül a sok élmény hatására Kisnyuszi belátja, hogy Karcsikónak otthon van a helye, és alig várja, hogy másnap egyedül mehessen az iskolába. A rajzok a Micimackó illusztrációjára emlékeztetnek, a lányaimnak nagyon tetszettek.

General Press, 2010.
1800 Ft