Tünde Volt Fesztivál sátor kemping gyerek
egyszer Volt, hol nem Volt

Na, eddig osztottam csak az észt a fotelból, hogy menjetek gyerekkel fesztiválozni, merazmilyenjó, de igazából csak elképzeléseim voltak arról, hogy milyen több napot eltölteni egy fesztivál kempingjében, gyerekekkel.

Most már tapasztalatból írom: menjetek gyerekkel fesztiválozni, merazmilyenjó! A Volt Fesztiválon jártunk gyerekekkel, sátorral.

Tünde Volt Fesztivál sátor kemping gyerekPéntek délután indultunk el, este fél 8-ra értünk Sopronba. Sátrakkal, takarókkal, matracokkal és ruhákkal felmálházva vettük be magunkat a területre, sátorhelyet keresve. Jó öt perc kutyagolás után megállapítottuk, hogy esélytelen sátorhelyet találni, egy törülközőnyi szabad föld sem volt sehol, nemhogy két sátornyi. Közeledett a 9 óra, már kezdett gyomoridegem lenni, hogy lekésem a Tankcsapdát, amikor is (látva pániktól torzult arcunkat) a villanyszerelő bázisnál odajött hozzánk egy pasi, és azt mondta, nyugodtan letáborozhatunk két lakókocsijuk között (ahol négy sátornyi hely is szabad volt). Hálásan megköszöntük, én pedig abban a pillanatban megállapítottam, hogy gyerekekkel jönni fesztiválozni nem hogy nem hátrányos, kifejezett előnyökkel jár.

Éppen kezdésre értünk a nagyszínpadhoz, még egy fröccsöt is volt időnk venni, mielőtt bevetettük volna magunkat a tömegbe. Újabb elismerő pillantásokat gyűjtöttünk be, amikor egy-egy gyerekkel a nyakunkban ugráltunk a Gyűrd össze a lepedőt velem!-re, Pötyinek pedig a kezébe nyomtak egy buborékfújót is, hadd fújjon a nyakamból. Végigtomboltuk a koncertet, majd utána átmentünk egy másik színpadhoz Karnivoolt nézni. Belefért még éjjel 1-kor egy kis Carbonfools, hotdog 650-ért, majd beájultunk a sátrakba.

Tünde Volt Fesztivál sátor kemping gyerek
Házikó körbevezeti a gyerekeket

Szombat délelőtt azt terveztük, hogy bemegyünk Sopronba. A kijáratnál azonban elkapott minket egy lány, a gyerekek nyakába akasztott egy-egy KIDS passt, mi pedig városnézés helyett csatlakoztunk a népes gyereksereghez, akik épp indultak a fesztivál bejárására. (A gyerekeinkre karszalag került, melyre felírtuk a telefonszámomat, és elmagyaráztuk nekik, hogy ha elveszítenénk egymást, mi a teendő. Így az esti koncertekre is nyugodtabban mentünk.) A Házikó névre hallgató vezetőlány olyan érdekességeket árult el a fesztiválról, amelyre mi, felnőttek is kíváncsiak voltunk, így szorosan a nyomában loholtunk, hogy le ne maradjunk egy-egy fontos infóról. A csapat bemehetett elkerített részekre is, a gyerekek beülhettek a tűzoltóautóba, a traktorra, és a délelőtt fénypontjaként felmehettünk a Nagyszínpadra is, ahol előzőleg a Hurts zenekar beállását láthattuk a teljesen üres nézőtérről.

Tünde Volt Fesztivál sátor kemping gyerek
felléptünk a Nagyszínpadon

Délben indultunk el újra a város felé. Mielőtt elértük volna a kijáratot, ezúttal a Civil Zónában estünk fogságba: a gyerekeket elragadták a sátrakban kínált lehetőségek: fényképes fesztiváligazolványt csináltattak a kekkh sátrában, melyhez csillámtetkó és hűtőmágnes is járt, mi pedig addig társasjátékoztunk. Minden dobásnál válaszolni kellett egy-egy közigazgatási kérdésre, a végén pedig egy csodálatos, zöld thermobögre lett a jutalmam. A gyerekeknek a szomszéd sátorban (öt kérdésre helyesen válaszolva) nyertünk egy I

Tünde Volt Fesztivál sátor kemping gyerek
gyereköröm

Nyakig felfegyverkezve érkeztünk a Borfesztivál helyszínére, ahol a Méhek zenekar tomboló gyerek- és felnőtt tömeg előtt játszott méhecske ruhában. Pont akkor eredt el az eső, amikor a sátrainkhoz értünk. A villanyosok akkor is ugrottak és jelezték, hogy nyugodtan menjünk be a fedett területükre, nehogy elázzunk. Ezúton is köszönjük nekik a lehetőséget, szerencsére nem kellett igénybe venni, hamar kisütött a nap újra.

Tünde Volt Fesztivál sátor kemping gyerek
Volbeat apa nyakából

Este pizzát ettünk (csak az edzőm meg ne tudja), majd gyerekekkel a nyakunkban megnéztük a Volbeat koncertet. Utána kaptak egy fagyit, táncoltak egy másik sátor előtt, mi pedig reggel realizáltuk, hogy sikerült elhagyni a visszaválthatós söröskorsót. Meg kell említenem, hogy a közelünkben lévő Toi Toi vécék fesztiválokra nem jellemző módon tiszták és illatosak voltak, és még vécépapír is volt mindig. Távozás előtt összeszedtük a szemetet a Festipay kártyához kapott zacskóba, melynek leadásával 500 Ft-ot írtak jóvá a kártyán, amin még ezen kívül is maradt némi pénzmag. Legalább lesz alaptőke a Szigeten is. Már csak az a kérdés, hogy sátorral menjünk majd, vagy anélkül. Mert a gyerekek jönnek velünk, az biztos.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?