Vemhes Tevelány terhesnapló terhesség kismama vemhesség

39. hét

A vemhességem során eljött végül is a 39. hét, amelyet követően kerül sor a szülésre – programozott császár (igen, orvosilag ténylegesen indokolt!) – így búcsúzom most egy időre az olvasóktól. De addig is, jöjjenek a 39. hét eseményei, hiszen a várva várt esemény a 39 + 2 napra.

A szülés előtti utolsó nagygenerálok
 

Mint minden hiú teremtmény, természetesen szülés előtt szeretnék rendben lenni és normális formában bevonulni a kórházba, így az utolsó előtti/utolsó hétre sikerült rengeteg szépészeti „beavatkozást” beszervezni, ideértve a kellemesebb elfoglaltságokat is.

ehát a 39. héten még belefért két rövid masszázs – sajnos az utolsó előtti alkalommal elfelejtettem a kedvenc vietnámi balzsamomat vinni, de most, jelen bejegyzés írásakor már viszem magammal, hogy az utolsó harminc perces hátmasszázsomat kiélvezhessem. Utána forognak a fejek utánam (vagy a gyomrok tőlem, ez nézőpont kérdése).

Emellett voltam még pedikűrön és manikűrön, ahol a korábban már említett pedikűrössel részletesen megvitattuk Meghan Markle terhességét.

Na, és a kozmetikus, mert engem a kórházban NEM fognak borotválni, ha a fene fenét eszik, akkor sem! Szóval a kozmetikus vicces történet volt, mert rosszul lettem: hőhullámokra az arckezelés és a gőzölés nem kifejezetten jó. De a kozmetikus nem esett pánikba: felültetett, ablakot nyitott, hozott vizet, és kellemesen elfecserésztünk mindenféléről, amíg nem folytathattuk. Mert a legfontosabb dolog a gyantázás volt természetesen. Nos, a hasam miatt már normális pózban nem lehet, így maradt a székre hajolás és pucsítás, hogy hozzáférhető legyek. De a lényeg: sikerült és olyan vagyok, mint a hamvas barack.

Emellett még vár egy hajfestés, és még másnap egy bokszoló-típusú hajfonás. Utóbbit személy szerint létfontosságúnak tartom, ha valakinek középhosszú a haja: a fonás révén nem lóg mindenfelé, lehet rajta aludni és a hosszabb kórházi tartózkodás esetén sem látszik, hogyha már meg kellene mosni. Legalábbis egy korábbi műtétnél nálam az ápolónő így fonta be a hajamat, és utána nagyon örültem neki, mert lényegesen könnyebb volt!

Utolsó orvoslátogatás és baba elsősegély tanfolyam
 

A héten került sor az utolsó ctg-re és ultrahangra is. A ctg-n a gyermek remekül érezte magát, méhösszehúzódásom pedig távolról sincsen még. Az ultrahangon is minden rendben, továbbra is hosszú és vékony gyermeket várunk (bocsánat az ismétlésekért).

Emellett még a szülés időpontja előtt négy nappal, tehát abszolút időben, találtunk egy baba elsősegély tanfolyamot, ami nagyon értelmes és klassz dolognak bizonyult, meg is lepődtünk, mennyire. Különösen, hogy az orvos, aki tartotta, nemcsak elméleti, hanem gyakorlati oktatást is tartott és alaposan, türelmesen magyarázott. Emellett minden kérdésre rendesen válaszolt, és nem nézett hülyének.

Nekem különös öröm volt, hogy tudta, mi az a HI és elmagyarázta, hogy tényleg arra készüljek, hogy a méhlepény eltávolításával a progeszteron nem fokozatosan csökken, hanem rögtön leesik, és így a DAO-enzim is hatalmasat fog zuhanni. Magyarul: a hathetes szigorú diétámat már a szülés napján elkezdhetem. Ez mondjuk várható volt, de azért örültem, hogy egy orvos is megerősítette.

Költözés és HI-reakció
 

Végre eljutottunk odáig, hogy a költözés alakul szépen, édesanyám feljött segíteni, és kezd a lakás lakhatóvá válni. Ennek azért tudok örülni, bár továbbra sem tisztázott, hova fogok szülés után visszatérni. Különösen, hogy a zuhanyajtónk beszerelése kezd végtelen jelleget ölteni: jöttek, beszerelték, megszáradt, kipróbáltuk: folyik. Másnap jeleztük a hibát, kijöttek, „kijavították”, megszáradt, kipróbáltuk: folyik. Most tartunk a harmadik körnél... Emellett meglettek végre a tavaszi-nyári ruháim, aminek nagyon tudtam örültem, mert így végre tudok könnyebb cipőket felvenni és a könnyű, magamra kapós kabátjaim is megvannak.

És a Krúdy-rajongóknak: mivel tudom, hogy most már nem nagyon fogok tudni rendesen étkezni a HI miatt, így rábeszéltem a férjemet (izé… kihisztiztem…), hogy ne a kedvenc és bombabiztosan jó rántotthúsos helyünkre menjünk, hanem én oroszt szeretnék enni, tejföllel. Na, az isteni tejfölös pelmenyi meg is tette a hatását: kellemes, egész délutános hasmenés lett belőle, szenvedésekkel tarkítva. Viszont, ha ez nincs, akkor nem fedezem fel az egyik kedvenc élelmiszerem csodálatos hatását: éljen a spárga! A spárga amúgy HI 0-s, tehát rendesen fogyasztható és mivel könnyű ételre vágytam, másnap azt ettem. Eredmény: az elefántlábaim eltűntek, és még picit duzzadtak a bokáim, de normális jelleget öltöttek! Életem boldogsága! Szülés előtt két nappal ismét normális bokáim vannak! Kell ennél több?!

(Visszaszámoló) Vemhes Tevelány

Ui.: Mivel az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó, szokta volt mondogatni néhai nagyapám, így elárulom, hogy lettünk Tevék. :) Egyszer zuhanyoztam, férjem kérdezett valamit és nem válaszoltam rendesen, csak a morgás és a nyögés egy érdekes változatát adtam elő. Erre mondta, hogy olyan hangot adtam ki, mint a szaúdi teve, ha elfelejtik megetetni. Nos, innentől lettünk Teve-család: Tevepapa, Vemhes Tevelány vagy Tevehordozó anyahajó és Tevebaba vagy Kisteve. És már van a totemállatunkból egy tündéri plüss is, amit hosszas keresés után. Ja, és ha valaki évek múlva óvodában egy olyan kisfiúval találkozik, aki tevehajcsárnak van beöltöztetve, azok mi vagyunk… 

Ui.: Az utolsó, szülés előtti bejegyzésemben megígérem, elmondom, hogyan is lettünk tevék… :)

A SOROZAT EDDIGI RÉSZEI:

Vemhes Tevelány terhesnapló terhesség kismama vemhesség

Hisztamin-túlérzékenyen lettem terhes
Nincs olyan nőgyógyász, aki értene a betegségemhez
Pánikba estünk a macskakarmolástól
Szanaszét szurkálták a karomat
A szaloncukortól fetrengtem
Terhes vagyok, nyafogok
Magányos vagyok és unatkozom: terhesség otthon
A kismama finn metálkoncertre megy
Annyiba kerül egy babakocsi, mint egy használt autó
Hullámvasúton a hormonrendszerem
Társasházi közgyűlés: banyák vs. kismama
Szülés előtt két héttel költözünk
A pedikűrössel a legjobb dolog pletykálni
Az ügyeletre kellett mennem a nyolcadik hónapban
A thai fiúk nem örültek a hasamnak
Harmincötször voltam orvosnál a terhesség alatt

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>