40. hét

Hétfőn volt a terminusom napja. Továbbra is nagyon jól érzem magam én is és a baba is. Még szerencse, hogy anno a 12. heti genetikai ultrahang után módosították a március 3-i kiírást, ami ugye a menzesz szerint lett számolva. Illetve kezdettől fogva hangoztattam, hogy tudom, hogy nem középidőben fogant, ezt mutatták a koraterhességi ultrahangok is.

Még pénteken volt egy kis vaklárma, ugyanis reggel, ahogy felébredtem nem éreztem mozogni a babámat. Bármit csináltam nem mozdult. Nagyon megijedtem és berohantunk férjemmel a kórházba. Szerencsére megnyugodhattunk, nagyon aludt ez a gyermek (hogy örülnék majd neki nemsokára ugye?) a biztonság kedvéért csináltak egy ctg-t és ultrahangot is, mindkettő csillagos ötös lett. Próbálok aktív maradni, szombaton sétáltunk hármasban egy nagyot, vasárnap takarítottam. Több jósló fájásom volt, óránként jelentkezett egy-egy keményedés, összehúzódás, és talán ennek köszönhető, hogy a hétfői méhszájérték már 2111 lett, azaz egy ujjnyi. A magzatvíz-vizsgálat egyáltalán nem volt kellemes, kértem is a dokit, hogy ha lehet akkor ezt két nap múlva kihagynám. Nem volt ellenvetése.

A keddi ctg-m is tökéletes lett. A kórházból elindultam kalácsot venni a lányunknak, és be kellett mennem a pékség melletti cukrászdába a mosdóba. Örömmel konstatáltam, hogy a nyákdugóm is távozóban. Tudom, ez még napokat is jelenthet, de legalább egy jel.

A legrosszabb tulajdonságom a türelmetlenségem, most mégis valahogy sikerül ezt kordában tartani, annak ellenére is, hogy a családtagok, barátok, ismerősök már tényleg naponta kérdezősködnek. Bízok a babámban, hogy ő tudja, mikor kell jönnie.

Minden bizonnyal ez az utolsó napló bejegyzésem. Köszönöm, hogy követtétek a terhesnaplómat, igyekszem egy szép születéstörténettel meghálálni.

Pirilány

UPDATE: Tesóm magzatvíz-szivárgással, enyhe fájásokkal kórházba ment éjjel kettőkor. Három óra óta nekem is rendszertelen fájások jönnek. Elkezdődött!

Pirilány terhesnaplójának előző részei itt olvashatók:



Egyszerre vagyunk terhesek a húgommal
Spicces tüneteket okozott a progeszteron
Mindenáron hasba akart szúrni a doktornő
20. hét: Ezért nem szeretnék terhesen dolgozni
21. hét: 
Császármetszés után hüvelyi szülést tervezünk
22. hét: Szülésznőt vagy dúlát válasszak a szüléshez?
23. hét: A terhesség végére bálna leszek?
24. hét: Ne reménykedjen természetes szülésben
25. hét: Kiköhögöm magamból a gyereket
26. hét: A védőnő öt perc után elviharzott
27. hét: Megúszom a szájsebészt terhesen?
28. hét: Hülye, vízfejű gyereke lesz!
30. hét: Engedélyt kaptam a dúlás szülésre
31. hét: Úgy szédültem, hogy nem tudtam felvenni a kislányomat
32. hét: Spirituális oka van, hogy faros a babám?
33. hét: Megfordult a babám a 33. héten!
34. hét: Kinevetett a csecsemős nővér segítség helyett
35. hét: Alig foglalkozik velem a védőnő
36. hét: Elfelejtettem, hol hagytam a lakáskulcsot
37. hét: Kértem a babámat, várjon a születéssel, amíg meggyógyulok
38. hét: Magzatméret: ha kicsi, azért piszkál a doki, ha nagy, azért
39. hét: A dokim nem fehérköpenyes, nagy isten

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>