39. hét

El sem hiszem, hogy eljutottunk idáig. Tényleg már számon sem tartom hány ctg-n voltam, első lányunkkal csak egyetlenegyszer voltam ilyen vizsgálaton. Egyre többször jut eszembe, hogy mi lesz, ha a terminusig sem indul el ez a lány, ami csak azért tűnik valószínűnek most, mert itt vannak anyósoméknál sógornőmék ötéves ikergyerkőcei megőrzésen a héten. Mi lesz, ha itt beindul a buli akár éjjel, akár nappal? Első fájásra azonnal nem akarok kórházba menni, de itt meg ha nem lesz nyugalom...

Szerintem Lili megvárja, míg ők vasárnap hazamennek. Most így érzem. Aztán holnap meg mikor már itt fáj, ott fáj, itt nyom, ott nyom, akkor meg úgy érzem, bármelyik pillanatban elpukkanhat a burok, annyira feszül, keményedik a pocakom. Szóval izgalmas ez. A protokoll szerint betöltött 40. hét után kétnaponta kell ctg-re menni, és amnioszkópiás vizsgálatot is csinálhatnak, amit én nem szeretnék. Megbeszélem az orvosommal, hogy inkább áramlásos ultrahangot csináljanak.

A dokim továbbra is nyugodt, viccelődünk valamin minden alkalommal, szeretem, hogy nem ilyen karót nyelt valaki, aki felsőbbrendűnek érzi magát, mert ő a Fehérköpenyes Nagy Isten. Megkérdeztem tőle, hogy ha még a március 15-i hosszú hétvégén is egyben lennék, ő itt lesz-e, vagy esetleg elutazik a városból? Megnyugtatott, hogy nem utazik el, de ha szülni akarok a héten, akkor lehet, inkább azt kellett volna mondania, hogy elutazik, és akkor tuti megszülök. Jó hangulat lesz a szülőszobán is, úgy érzem.

Múlt szerdán vizsgált, 1,5100 áll a papíromon, ami azt hiszem, annyit jelent, hogy 3 cm-ről 1,5-re rövidült a méhnyak, amúgy a méhszáj állapota zárt. A héten hétfőn nem vizsgált méhszájat, ctg tökéletes lett, legközelebb jövő hétfőn kell mennem. A baba mozgékony, minden este nyolc körül kezdi a nagyobb aktivitást, egészen addig, míg le nem fekszem aludni, de napközben is többször mocorog.

Tesóm is jól van a körülményekhez képest, múlt héten szerdán együtt mentünk ctg-re. Ő jobban vizesedik, és egy minimális fehérje is volt a vizeletében, de határértéken belül.

Azért mostanában megfordul a fejemben esténként, mikor a nagylány mellé fekszünk a férjemmel az esti meseolvasáshoz, altatáshoz, hogy lehet, hogy ez az utolsó este, amit hármasban töltünk.

Megszaporodtak a hogylétem felől érdeklődő hívások és üzenetek is, amik még nem idegesítenek, de biztos eljön az a pillanat is. Lehet, a lányunk már jobban unja, mert őt is kérdezgetik még a szomszéd csoport dadusai is, hogy megszületett már a tesód?

Pirilány

Pirilány terhesnaplójának előző részei itt olvashatók:



Egyszerre vagyunk terhesek a húgommal
Spicces tüneteket okozott a progeszteron
Mindenáron hasba akart szúrni a doktornő
20. hét: Ezért nem szeretnék terhesen dolgozni
21. hét: 
Császármetszés után hüvelyi szülést tervezünk
22. hét: Szülésznőt vagy dúlát válasszak a szüléshez?
23. hét: A terhesség végére bálna leszek?
24. hét: Ne reménykedjen természetes szülésben
25. hét: Kiköhögöm magamból a gyereket
26. hét: A védőnő öt perc után elviharzott
27. hét: Megúszom a szájsebészt terhesen?
28. hét: Hülye, vízfejű gyereke lesz!
30. hét: Engedélyt kaptam a dúlás szülésre
31. hét: Úgy szédültem, hogy nem tudtam felvenni a kislányomat
32. hét: Spirituális oka van, hogy faros a babám?
33. hét: Megfordult a babám a 33. héten!
34. hét: Kinevetett a csecsemős nővér segítség helyett
35. hét: Alig foglalkozik velem a védőnő
36. hét: Elfelejtettem, hol hagytam a lakáskulcsot
37. hét: Kértem a babámat, várjon a születéssel, amíg meggyógyulok
38. hét: Magzatméret: ha kicsi, azért piszkál a doki, ha nagy, azért

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>