36. hét

Aki olvassa a naplómat, az tudja, hogy bizony ebben az időszakban a betegségek sajnos nem kerültek el minket, nagyon sokszor voltunk hol hosszabb, hol rövidebb ideig és hol jobban, hol kevésbé betegek. Ez a hét sem ment el úgy, hogy ne lettünk volna betegek. Igen, mi, mert persze én is elkaptam a Nagytól az éppen aktuális orrfolyós, torokfájós betegséget. Tényleg rettenetesen unom már. Bíztam benne, hogy a jó idő beköszöntével a vírusok és bacik végre takarékra állítják magukat, de ahogy a jelenlegi ábra is mutatja, még mindig várnunk kell erre. Legrosszabbul hétvégén éreztem magam, szinte végig is feküdtem, gyógyszeres kezelés nélkül megint nagyon lassan és nehezen múlik, de legalább már tudok nyelni, és kapok levegőt az orromon keresztül is.

A betegség miatt a nagymamák se lettek megköszöntve anyák napján, csak telefonon keresztül. Én viszont meg lettem! Annyira jólesett, Apa ment reggel a lányunkhoz, mikor felébredt, és amikor jöttek be a szobába, a Nagy hozott egy szép kis cserepes rózsát cuki fonott kosárkában. Tényleg nem is számítottam rá, nagyon hálás vagyok a férjemnek, hogy még erre is maradt ideje és energiája. Egyre inkább látom, hogy betemeti a sok feladat, és az, hogy ennyi mindent kell a fejében tartani. De most ez nem róla szól, pedig a vele történtek is igen érdekesek, jó kis iromány lehetne egy bezzegapa oldalon.

A kórházi csomag összepakolva
 

A héten végre bepakoltam a kórházi táskámat, akár be is húzhatom rajta a cipzárt. Érdekes, hogy milyen sok mindent kell vinnem. Gyakorlatilag mindent, és nemcsak magamnak, hanem a babának is. A pelenkától a váltás ruháig mindent. Talán csak a köldökápoláshoz adnak ott majd alkoholt és vattát. Igaz, ez a lányommal is így volt, de a legtöbb kórházban úgy tudom, nem kell ennyi mindent vinni. Számomra a legnehezebb a babának ruhát bepakolni, hiszen nem tudom előre, hogy mekkora méretekkel fog születni, és az időjárás is kiszámíthatatlan. Végül is két mérettel és mindenféle ruhával készülök, ezzel is próbálok minden eshetőségre felkészülni, aztán majd a férjem hoz be mindent, ha valami mégis hiányozna.

Három és fél hét és mindenképpen a kezemben tarthatom! Minden héten rácsodálkozom, milyen gyorsan elszaladt ez az időszak. Próbálom a terhesség utolsó napjait élvezni, még akkor is, ha ez már valóban terhesség. Már magamon nevetek, ahogy menni tudok: mint egy bekakilt pingvin, lassú vagyok, és sokszor fáj minden lépés, plusz a baba is gondoskodik a megfelelő helyre összpontosított mozdulatokkal, a már sokat emlegetett idegek piszkálásával, hadd fájjon csak anyának.

Hegyek a ctg-n
 

Túl vagyok az utolsó vérvételen és a második ctg-n is. A vérképem most nem lett olyan szép, mint az eddigiek, egész sok csillagos érték van benne, de remélem, ezek még beleférnek, holnap a dokim majd megnézi és megmondja, hogy van-e teendő vele. Amikor a lányommal jártam ctg-re, sose mutatott a gép semmilyen méhtevékenységet, csak egy nagy és hosszú egyenes volt mindig. A múlt héten a fiammal is így volt, de HOPPÁ a tegnapi ctg-n lett egy szép hegyem. Szóval azok a keményedések, amiket eddig éreztem, valósak voltak és tényleg keményedések is, nem csak a baba feszegette a hasam határait.

Ugyan a dokim csak legyintett egy nagyot a hegyemre, amire én olyan nagyon büszke vagyok, de ezt ugyan már senki el nem veszi tőlem, ott van ugyanis a papíromon! Miért számít ez ennyire? Nem tudom, egyszerűen eddig azt hittem, magamtól én sose tudnék ilyet produkálni, hiszen a lányommal se volt, de lám csak, itt a bizonyíték, és én ennek nagyon örülök.

Holnap találkozom utoljára a dokimmal. Jövő héttől már a helyettes dokinak kell vinnem a ctg-s papírt aláírni és az ő gondjaira vagyok mostantól június 4-ig bízva. Nagyon szeretném megvárni a saját orvosomat a szüléssel, remélem, így is alakul, ha meg nem, az sem olyan nagy baj, jó kezekben leszek, ebben most biztos vagyok teljesen.

Krikett

Bezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?