Tünde fotózás fotó fotós
1974, 29 éves

Lucy Hilmer amerikai fotós negyven éve fotózza magát minden év április 22-én, a születésnapján. Ilyenkor nincs rajta más, csak egy fehér bugyi, egy pár zokni és cipő.

Az első fotót 29 évesen, 1974-ben készítette magáról Kaliforniában, azóta minden születésnapján a kamera elé áll, hogy lenyomatát adja egy nő utazásának az időben. Annak ellenére, hogy félmeztelen fotókról van szó, nem az érzékiségről szólnak, hanem bepillantást engednek egy művész személyes életébe. A Birthday Suits nevű fotósorozat összes felvételét nem tárta még a nyilvánosság elé a fotográfus, azokat meglepetésnek szánja.

Tünde fotózás fotó fotós
1980, 35 éves

Mint az 50-es évek lánygyermeke a feminista mozgalom előtt cseperedtem fel, és azok ellen a kulturális sztereotípiák ellen küzdöttem, amelyek csinos kislánynak bélyegeztek: elég csinosnak ahhoz, hogy modell legyek, de többre nem tartottak érdemesnek. Fényképezőmmel és állványommal felfegyverkezve, saját eszközeimmel kezdtem el magam felfedezni és definiálni, a legnyitottabb és legsebezhetőbb módon, ahogy tudtam. A hosszú távú projektem folytatódni fog, amíg csak élek. Jövőre 70 éves leszek, jelenleg dolgozom a Birthday Suitsszel kapcsolatos könyvemen és filmemen.” – nyilatkozta Lucy.

Tünde fotózás fotó fotós
1987, 42 éves

A Birthday Suits nem az egyetlen, hosszú időt átölelő fotósorozata: férjéről és kislányáról 21 év alatt készült fotókból adott ki könyvet My Valentines címmel, melyben nyomon követhetjük a kislány növekedését hároméves korától felnőtté válásáig.

Tünde fotózás fotó fotós
2012, 67 éves

Lucy honlapja itt, Facebook oldala itt található.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?