adomány segítség

Berki Brigitta vagyok, 27 éves, Vácegresen lakom. Egy kezdeményezéssel kapcsolatban írok. 2016 júniusban édesapám lebénult egy agyvérzés után, novemberben, mikor már készülődtünk anyukámmal karácsonyra, tudatosult bennem, hogy eddig apa főzte a halászlét, fát díszített, stb, már nem lesz ilyen... És nem vártam a karácsonyt, mert azt gondoltam, nekünk a legrosszabb... Majd anyukám elmesélte, hogy nem, mert azért másnak nincs mit ennie karácsonykor, és fázik, és nincs mivel fűtenie, vagy nincs is apukája. Nem mintha ez nem lenne egyértelmű, de akkor megdöbbentően hatott rám, hogy  mi van azzal, akinek beteg az apukája, és nincs melegben, mint az enyém? Így elkezdtem keresni szegény településeket.

adomány segítség

Megtaláltam Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Girincset, Kiscsécset és Nagycsécset, másnap felvettem az önkormányzatokkal a kapcsolatot, és kértem, segítsenek olyan családokat találnom, ahol nemcsak a szegénység a baj, hanem ahol beteg a szülő, vagy nincs szülő, vagy szellemileg sérült a gyermekük, vagy valami plusz legyen, mert ha ezek a „kritériumok” nincsenek, akkor végtelen lenne sajnos a listám. Akkor még nem tudtam hogyan, de tudtam, hogy segíteni fogok nekik. Huszonnégy családra szűkült három településen a lista... szörnyen hangzott.

Majd kitaláltam, hogy ne vegyünk egymásnak a családban ajándékot, hiszen megvan mindenünk, hanem vegyünk nekik... Majd segített ebben a barát, a barátnő, a kolléga, a szomszéd, és nagyon sokan, akik erről hallottak. Decemberben minden családhoz jutott a gyerekeknek ruha, ajándék, Mikuláscsomag, cipő és élelmiszercsomag. Fantasztikus volt segíteni...!

adomány segítség

Januárban többen megkerestek: és hogyan tovább? Mondtam akkor is, hogy nem tudom... de hagyják nálam, amit szeretnének, és majd megyek vele le valamikor... Azóta eltelt több mint három év, már több mint ötven családot tudok rendszeresen támogatni:

  • élelmiszercsomaggal
  • ruhával és cipővel
  • játékokkal
  • szezonálisan tanszerrel
  • karácsonykor ajándékokkal
  • kisebb bútorokkal
  • elektromos eszközökkel.

Létrejött egy Facebook-csoportom, ami mindenki számára elérhető: a Neked felesleges, nekik ajándék, ahol már jelen pillanat szerint 625 ember csatlakozott a kezdeményezésemhez, éa van ugyanezen a néven az oldalam is, ahol 155 követőm van. Teljesen idegen emberek is szívesen csatlakoznak a kezdeményezésemhez, illetve szívesen vesznek részt a felajánlások kiosztásában is.

EZEKET NE ADD ADOMÁNYKÉNT - KISOKOS

adomány segítség


Hogyan érdemes adományozni? Mi az, ami semmiképp ne legyen a dobozban, se karácsonykor, se máskor? 

Tovább>>>

Mostani kezdeményezésem, hogy júliustól a rászoruló, mélyszegénységben élő családokon úgy szeretnék segíteni, hogy akik a közelemben laknak, nekik programokkal segítünk, például mozi, állatkert, medvefarm, színház, strand, fagyizás, akik pedig Borsodban laknak, ők nálam, az otthonomban is alszanak két-három napig, és őket is viszem mindenfelé. 

adomány segítség

Ehhez szeretném a segítségeteket kérni, mégpedig abban, hogy aki érez magában indíttatást erre, akár programokkal lephetne meg egy-egy gyereket, aki ebben nem, az pedig egyéb módon támogathatná az ötletem megvalósítását, mert egyedül nem fog menni. 

Szívesen fogadok ruhákat, cipőket, élelmiszert, tanszert, tisztítószert, tisztálkodási eszközöket, ki mivel tud segíteni.

A kapcsolatot itt tudjátok felvenni velem: b0202@freemail.hu, vagy telefonon: +3670/5474457.

Köszönöm szépen, 

Berki Brigitta 

Olvasóink sokszor segítettek már többféle módon, ezekről itt olvashatsz:

adomány segítség


Eliot jövőre új arcot kap

Kilencszázezer forintot gyűjtöttek a Bezzeganya olvasói

Segítsüti...

Rákos kislánynak adnám a hajamat

Szeretetet karácsonyra

Segít az Igazgyöngy, ha mi is segítünk neki

Hajléktalan ovisoknak gyűjtünk ruhákat

Felrobbant egy család háza - segítsünk nekik!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>