Súly: 93 kg
Edzések száma: 5

Ezen a héten sajnos nem sikerült annyit leadni, mint általában. Pedig betartottam a saját szabályaimat. Bár ez nem azt jelenti, hogy csütörtökön nem „kaptam” be késő este egy sovány joghurtot, vagy hogy pénteken nem ettem meg reggel egy túró rudit és délben 5 pici kókuszgolyót.  De hát akkor mit csináltam rosszul? Semmit. Vannak időszakok, amikor nincs súlyvesztés egy hétig, egy hónapig, ki tudja meddig? Sejtettem, hogy egyszer eljutok ide.

Az első 20 kilót könnyedén ledobtam, mert az három éven belül jött fel, viszont 18 éves korom óta vagyok 90 kg felett. Szerintem ez lehet az egyik ok. És a másik? Az, hogy tényleg nem eszem túl egészséges ételeket (és a családom sem). Ezúton is köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmemet arra, hogy az életmódváltást a családra is bővítsem ki. Tehát főzzek egészségesebb ételeket, és ezentúl még jobban rágom a férjem fülét, hogy újra kezdjen el esténként egy fél órát gyúrni, valamint amikor le tudjuk adni mindkét fiunkat a nagyszülőknek, akkor velem gyalogol az erdő szélén.

Idáig azért sem voltam rákényszerülve a főzésre, mert édesanyám sokat főz ránk, így segít nekünk anyagilag, és nekem abban, hogy a két kicsi mellett legalább egy terhet levegyen a vállamról. Tehát amit főz, azt esszük. Sosem voltunk válogatósak és elfogadjuk, amit hoz. A héten megegyeztünk, hogy mostantól itt fogunk főzni nálunk és együtt vesszük meg a hozzávalókat. Márciusban sajnos édesanya leköltözik a nővéremékhez, így már teljes mértékben én leszek itthon a konyha ura.  A változtatásnak köszönhetően jutott az asztalra a káposztás tészta, sárgaborsó-főzelék és tejszínes csirkemelles tészta mellett brokkolileves és párolt csirkecomb zöldséggel. A rozsliszt, olívaolaj és a teljes kiőrlésű kenyér már rég az életünk része, bár liszt után még kutatok, sok tippet kaptam már a Bezzeganya Fogyiklubban. Keresek még továbbá olyan tésztafélét, ami egészségesebb, mint az, amit most fogyasztunk.

Márciusban a születésnapomra már tudom, hogy wokot vagy elektromos párolót fogok kérni és egy kenyérsütő gépet. Szeretnék itthon saját készítésű kenyeret sütni, még ha picivel drágábban is jövök ki. Szeretném feldobni a reggeli étkezéseket is, mert már kicsit unalmas a kenőmájas-szalámi-virsli-kockasajt-tojás párosítás. Itthon készülök körözöttet, szendvicskrémeket készíteni. A Fogyiklubban megtudtam tőletek, hogy estére jobb, ha mellőzöm a banánt és a körtét, így maradok az óriás spanyol narancsnál, amiből 1-2 darabot elfogyasztva jóllakottnak érzem magam. Egyáltalán nem savanyú, finom édes és laktató. A szándék már megvan, és ez a legfontosabb, hogy az ember akarjon változtatni, a többi már gyerekjáték, az interneten már minden információ elérhető.

Sajnos amióta fogyókúrázok, hetente maximum két alkalommal van székletem. Gondolom én, hogy ilyen mértékű ételcsökkenésnél a szervezetem raktározni próbál. A múlt hétig szűzteát ittam alkalmanként, mert rendszeresen fogyasztva durva hasmenést okoz. Én minden második nap fogyasztottam. Könnyebb lettem, de meghajtott így is, ezért sem fogytam most annyit, mint szoktam. Ezek a „fosatós teák” hosszú távon nagyon károsak a gyomornak és egészségtelenek is. Inkább eszem egészségesebb ételeket és iszom sok folyadékot (vizet és zöldteát).

Tervezem még a jövő hónaptól, hogy személyi edzőt fogadok (állapotfelmérés és edzésterv készítése 3000 Ft, követés alkalmanként 1000 Ft) az egyik belvárosi jó hírű fitnessteremben. Találtam is egy remek lányt, diplomás edző, gyógytornász és ugyanaz a keresztnevünk, még hasonlítunk is egymásra külsőleg, kivéve, hogy ő izmosan formás, én pedig kövér vagyok. De garantálom, hogy egy év múlva olyanok leszünk, mint két tojás. Fontosnak tartom, hogy most már célzott tornával próbáljam formálni a testem, mert még mindig aránytalanul nagy a hasam, a combom és a fenekem. Sajnos kétszer kaptam gerincbe érzéstelenítést császármetszés miatt, és emiatt gyakran fáj és nem terhelhető a hátam, tehát például felüléseket nem tudok csinálni majd.

Még egy jó hír (a súlyvesztés szempontjából sikertelen hét ellenére): megvettük az első platform combcsizmámat és dögös, szőrös, bőrhatású kabátomat. Eleve mióta fogytam szexinek és csinosnak érzem magamat, de ebben hmmmmmmmmm… a férjem nagy örömére…

Ép testben ép lélek.

rotarix