Bár kutatásunk szerint az anyák többsége sajnálja, hogy vége a nyári szünetnek, vannak szép számmal olyan szülők is, akik alig várták az iskolakezdést.

Múlt héten, a Facebookon feltett „Hogyan érzed magad attól, hogy jövő héten kezdődik az iskola?” kérdésünkre közel 1300-an válaszoltak. Az eredmények azt mutatják, hogy az anyukák 61 százaléka nem boldog attól, hogy vége a nyári szünetnek, és csak 39 százalékuk válaszolta azt, hogy örül neki.

Vannak szülők, akik ujjongva fogadják az iskolakezdést, és erről fotókat is osztanak meg. A lenti képre kattintva az iskolakezdés „borzalmairól” láthatsz egy gyűjteményt ezekből.

Aki nem várta a sulikezdést, így számolt be:

„Kb. bőgni tudnék, annyira nem szeretném.” (Ildi)

„Mindig szomorú vagyok. Azt szeretem, ha minden gyerkőc itthon van, és nyüzsögnek.”  (Katrin)

„Egyáltalán nem várja senki. Kezdődik a rohanás, a kajacsomagolás, a délutáni viták, kezdj hozzá, csináld már, nem akarom, elfelejtettem, anyuka, mi van ezzel a gyerekkel, úristen, beteg, magas lázzal, ki marad itthon vele, nem vehetek ki szabit, izgalom, aggodalom, holvanmár itthon kéne lennie, feküdj már, későn van, csak éjjel van életem, stb... Mi nem szeretjük. A mi életünk a szünetekben teljes. Együtt kelünk, együtt eszünk, nevetünk, vidámkodunk, filmet nézünk, élünk. Tudom, tudom, szocializálódni kell, meg a társadalmi normákat megélni. Meg is tesszük, de ha választani kell, utóbbit jobban élvezzük.” (Ildikó)

Natália kérdése pedig valóban elgondolkodtató:

„61% a 39%-hoz a sajnálom javára. Lehet, hogy mégsem szívás anyának lenni, vagy legalábbis nem a gyerekek miatt az?”

És te örülsz, hogy újra elkezdődött a suli?

Tünde

Iskolakezdéssel kapcsolatban itt írtunk még:

Segítség, nyakunkon az iskola!

Bocs, anyuka, mégsem tudjuk felvenni a gyerekét az iskolába!

Így készülnek a japánok az iskolakezdésre

Az iskolaérettség fogalma


Hurrá, kezdődik az iskola!

Sulinapló: Mit felejtettem el?!

A kétbalkezes anya a füzetekkel szív

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>