házasság párkapcsolat

Az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy kihűlt a házassága. Hogy már nem vágyik a meghitt együttlétekre, hogy már nem fűti a vágy a párja iránt, hogy már beszélgetni is egyre kevesebb kedve van, hogy egyre több minden idegesíti a társában. De ez nem egyik pillanatról a másikra alakul ki. Hosszú évek alatt, észrevétlenül távolodnak egymástól a felek, míg végül azt veszik észre, hogy szinte egy idegennel élnek együtt. De vajon mikor kezdődik a folyamat? Meg lehet előzni? Meg lehet állítani?

A párkapcsolat elején még minden happy. Rózsaszín felhőbe burkolózva, vidáman, boldogan telnek az első hónapok. A külsejére odafigyel a nő: igyekszik csinosan öltözni, frissen mosott hajjal, epilált lábbal, csillogó fogsorral érkezik a randikra. Edzőterembe jár, figyel az egészségére, élvezi az életet. Bátran beszél a vágyairól, álmairól, és úgy érzi, mindezeket megvalósíthatja a férfival. Álmodozik, tervezget, csodásnak látja a jövőt. Az esküvőn a legboldogabbnak és legszerencsésebbnek érzi magát. A nászút fantasztikus, a közös jövő ígérete csodálatos.

Aztán jönnek a hétköznapok. Hol örömmel, hol bánattal, de még jóban-rosszban együtt. Sok a beszélgetés, a tervezgetés. Később jönnek a gyerekek, egyre kevesebb idő jut egymásra és saját magukra. A haj copfba kerül, hogy ne látsszon, hogy nem frissen mosott. Az epilálás sem olyan fontos már, kicsit szúr a láb, na, bumm. A sminkpaletta a fiók mélyére kerül. Jó otthonra a kinyúlt mackónadrág, és az sem zavaró már annyira, ha kicsit többet mutat a mérleg, mint szokott. Egyre kevesebb az átbeszélgetett éjszaka, az összebújás helyett tévézés van, és lassan arra sem emlékszik a pár, mikor szeretkeztek utoljára. Az álmok, vágyak odabent maradnak, többé nem beszél róluk senki. Lemondóan veszik tudomásul, hogy hát, ez van, elteltek az évek, elmúlt a nagy szerelem, bele kell törődni. Bele kell?

Hol van az a pont, amikor még visszafordítható a folyamat? Hol kell észnél lenni, és időt szakítani egymásra, a kommunikációra, odafigyelni az ápoltságra, nőnek maradni? Hol rontjuk el mi, nők? És hol a férfiak?  Hogyan lehet észrevenni az apró jeleket, amik az évek során felerősödnek, hogy aztán jóvá nem tehető, visszafordíthatatlan állapot álljon elő? Megmenthető egy kapcsolat a kihűléstől?

www

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?