Krisztina héthetes kisfia kórházba került, ahol megkezdték a kivizsgálását. A vérvétel sehogy sem akart sikerülni, az édesanyát pedig kiborította az orvos viselkedése.

Héthetes volt a fiam, mikor magas lázzal és hányással kórházba került. Pécsi gyermekklinika, sürgősségi. A doktornő és egy asszisztens (mindkettő rezidens volt) próbáltak vért venni. Nyilván a gyerekemnek ez nem nagyon tetszett, ordított, mint akit ölnek.

A dokinőnek ez nem tetszett, velem is meg az asszisztenssel is úgy beszélt, ahogy én a kutyámmal se. Az asszisztens amellett, hogy adogatta neki a dolgokat, próbálta lefogni a gyereket is. Megkérdeztem segítsek-e, mire a dokinő kb. odaköpte, hogy nem kell, majd ő tudja. Hétszer szúrta meg a gyereket a kézfejein, lábfejein, koponyáján, mire végre sikerült levennie egy kis vért, erre elejtette a fiolát.

Felvette a földről, elkezdi „ó, jó ez még”. Mondta neki az asszisztens, hogy de hát ez így már fertőzött. Újra le kell venni. Úgy nézett rá a dokinő, hogy ha szemmel ölni lehetne, szegény asszisztenst darabokra tépte volna. Akkor bevillant neki, hogy hát lehív egy tapasztalt ember az osztályról, hogy vegye le az. Nem tudom, ez egy óra kínlódással hamarabb miért nem jutott eszébe.

A hölgy pöccre levette a vért, de kellettünk hárman, hogy lefogjuk a héthetes gyereket, mert annyira felspannolta addigra magát, hogy ha nem fogjuk, az ágyról is lemászik. Már kintről jöttek be, hogy mi ez az éktelen ordítás. Hálisten utána nem láttam a dokit, mert csak ügyeletes volt, de utánakérdeztem, bár a nevét senki nem volt hajlandó elárulni, megtudtam, hogy nem én vagyok az első szülő, aki panaszkodik rá. Kérdem én mi az isten haragjának hagyják az ilyen embert nemhogy gyerekekkel, de emberekkel foglalkozni?!

Krisztina

Gyerekkórházról tapasztalatokat itt olvashatsz:

Tizennyolcszor szúrták meg a 8 hónapos babát

A kicsik lelkével is foglalkoznak a gyerekkórházban

Flottul megy az orrmandulaműtét a Heim Pálban

Gyakorlaton a gyermekkórházban

Ha kórházba kerül a gyerek