védőnő bölcsisek

Sok pletyka kering az interneten a védőnőkről, de ilyet, ami velünk történt, még nem hallottam. Nem hallott ilyenről a bölcsőde sem, ahova a fiam szeptembertől járni fog. A történethez tartozik, hogy jelenleg másik kerületben lakunk albérletben, de ugyanoda fogunk visszaköltözni szeptembertől, ahova be vagyunk jelentve, így ahhoz a körzethez tartozó bölcsődébe jelentkeztünk. A védőnőnk még a jelenlegi körzetünkhöz tartozik.

Teljesen rendben ment a bölcsődei felvétel addig a pontig, amíg meg nem kaptuk a bölcsődei törzslapot, amit a bölcsőde szerint a védőnő feladata kitölteni - legalábbis a gyermek állapotáról és oltásairól szóló részt.

A védőnőnk ugyanis nem hajlandó ezt kitölteni, idézem:

„Majd kitöltöm, ha a bölcsőde ezért fizet nekem.”

Rajtam keresztül üzent a bölcsőde vezetőjének, hogy hívják fel, ha ezzel problémájuk van. Elmondta, hogy minden nyáron ez a programja, hogy a bölcsis vezetőkkel ezt „lemeccsezze”. Vagyis nem én vagyok az első, és valószínűleg nem is az utolsó, akivel ezt eljátssza. Elmondása alapján rájuk, védőnőkre ezzel plusz munkát tolnak, mert egy olyan dokumentumot kéne kitölteniük, amihez nekik semmi közük. Meg különben is, azt a dokumentumot, amit a bölcsi kezel, ne mással töltessék ki, és a személyes adatokat sem a szülőknek kéne kitölteniük.

Ezek után kaptam tőle azt a mondatot búcsúzóul, hogy én írjam bele a törzslapba, hogy a gyermek fejlődése a korának megfelelő, ugyanis ennél többet ő sem lenne hajlandó beleírni, „még ha puskát tartanának a fejéhez, akkor sem”. Erre meg én nem voltam hajlandó - mint kiderült, jogosan, ugyanis pecsét hiányában annyit ért volna, mintha üresen hagyjuk.

Így indultunk a bölcsődébe a regisztrációs időpontra, ahol a vezetőhelyettes közölte velem, hogy ha a védőnő nem töltötte ki a törzslapot, nem tudja felvenni a gyermeket a bölcsődébe. Elmeséltem, hányadán áll a védőnőnk ezzel. Azonnal segített, felvette a kapcsolatot a leendő védőnőnkkel, rögtön mehettünk, kitöltötte, ahol kellett. Nagyjából öt percet vett igénybe a kitöltés.

Nem tudom, hogy mit is gondoljak a történtekről. A bölcsőde állítja, hogy ez a védőnő kötelessége lenne, a védőnő pedig meg van róla győződve, hogy ez a bölcsőde feladata, hogy kitöltse a törzslapot. Bármennyi szülővel beszéltem ezzel kapcsolatban, mindenki azt mondta, hogy az ő védőnőjük egyáltalán nem volt felháborodva, teljesen természetesnek vette, hogy ezt neki kell kitölteni, senki nem problémázott.

A helyzet megoldódott, hála a vezetőhelyettes segítőkészségének és a leendő védőnőnek. Csak nem tudom hova tenni magamban. Történt valakivel hasonló „gikszer” a bölcsődei felvétel során?

Minnie

Olvass még védőnőkkel kapcsolatos tapasztalatokról!

Túlbuzgó védőnők keserítik a kismamák életét

A védőnő öt perc után elviharzott


Hiába takarítottam ki, nem jött el a védőnő

Másfél órát késett a védőnő, nem is telefonált

A védőnő szerint nem vagyok normális, hogy örökbe fogadok

ÍRD MEG TE IS TAPASZTALATAIDAT!

Ha neked is van védőnővel kapcsolatos történeted, véleményed, írd meg nekünk bezzeganya@bezzeganya.hu címre!