Belefutottam egy régebbi történetbe, ahol az anyuka minden orvosi véleményt semmibe véve nemcsak megtanult járni, gyakorlatilag izmok nélkül, de túlélte a gyerekkort, sőt, már fel is nőtt, és még gyermeket is képes volt szülni. Csoda vagy emberi kitartás, vagy ezek ötvözete, de a lényeg egy boldog, teljes életet élő nő, gyermek, család.

A most 27 éves Sheree Psaila egy ritka genetikai állománnyal született, nincs izomszövet a karjában és a lábában. Születésekor az orvosok csak néhány évet jósoltak neki, Sheree rájuk cáfolt. Ugyan húsznál is több műtétet kellett rajta elvégezni, ő sosem adta fel, hogy normálishoz közelítő életet élhessen. Férjhez is ment, és egy vetélést követően világra tudta hozni kisfiát. 

Az orvostudomány a gyerekvállalást is lehetetlenségnek ítélte, egyrészt a betegsége miatt, másrészt a magassága - csupán 122 cm - okán is úgy vélték, hogy képtelen lesz kihordani a gyermekét. Azonban 2016-ban megszületett a kisfia, Hayden, egészségesen. Újabb csoda, amit ez a nő véghez vitt. 

Persze egy újszülött ellátása makkegészséges, energiával teli, tettre kész anyukának is okozhat nehézséget, neki ez duplán-triplán nehezített pálya volt. Az akkor 22 éves Sheree egyedül nem volt képes felvenni és megvigasztalni kisfiát, mindig szüksége volt valakire, aki ilyenkor felvette és odaadta neki, hogy ringathassa. Egy hétköznapi példa, ami jól szemlélteti, hogy mit is jelentett számára egy gyermeket ellátni. Szerencsére a férje sokat segít neki, és alkalmaztak állandó segítséget is az elején. 

A kisfiú hamarosan ötéves lesz, látszólag éli az ötévesek átlagos mindennapjait. Ahogy édesanyja is. Instagram profilja alapján épp munkát keres, és készülnek Hayden szülinapjára. Isten éltesse őket! 

Anide

A szerző további cikkei:

Véres küzdelemmel nyertük meg a rák elleni csatát

Fizetünk az oviért, miközben zárva van

Nagy vírusgyilkos kísérlet, avagy miért fontos még mindig a kézmosás

Anya, nem akarok oviba menni!

Lyme-kóros lett a másfél éves kisfiam

Az egó és az anyaság összecsap: a családi bakancslista