Menőmanók kánikula gyerekkel

Beköszöntött a nyár és vele együtt a kánikula is. Ilyenkor még nekem sincsen sok kedvem kimozdulni a hőségben, amikor a panellakásban, hála a ventilátornak, egészen elviselhető a levegő, hát még a gyerekeknek. Már nyár elején összeszedtem magamban, hogy mit fogunk csinálni a fiúkkal, ha bejönnek a forró napok, és a hőségriadó miatt nem nagyon mozdulunk ki. Ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek is: íme 4 tipp, hogy mi hogyan vészeljük át a nagy meleget.

Menőmanók kánikula gyerekkel

Festés - avagy most nem baj, ha koszosak lesznek
 

Ha már úgyis gatyarohasztó meleg van, és amúgy is pucérok, vagy csak kis alsónadrágot vesznek fel, remek elfoglaltság a srácoknak a festés. Habár mindig ecsetet szoktak használni, ilyen esetekben megengedem, hogy a kis ujjaikkal, illetve tenyereikkel is hadd fessenek. És mi van, ha minden festékes lesz…? Na és? Az asztal és a székek abszolút lemoshatók, a gyerekek pedig mehetnek egy kád vízbe.  

Menőmanók kánikula gyerekkel

Pancsolás panel-módra
 

Ha már kád és fürdés: általában ebéd előtt, miután kijátszották magukat és látom, hogy kezdenek fáradni, jöhet a pancsolás a kádban. Nagyon szeretik, órákig képesek lennének ücsörögni és játszani. Talán ez az egy olyan területe a lakásnak, ahol nem szokott vita kialakulni közöttük, vagy legalábbis kisebb az esélye. Hiszen közös a cél: a Duplo-emberkének át kell jutnia hajóval a kád egyik végéből a másikba, nehogy a rája megegye.

Menőmanók kánikula gyerekkel

Meseolvasás
 

Nincs is jobb, szerintem, mint a félig besötétített, hűvös szobába bekuckózni és mesét olvasni. Mivel rengeteget járunk könyvtárba, így mindig van valami újdonságnak számító mesekönyv vagy lapozgató. A srácok szobájában nemrég kialakítottunk egy „mesesarkot”: egy általunk nem használt fotelt betettünk nekik, amin kényelmesen két gyerkőc és egy felnőtt elfér. Olvasás előtt bekészítünk vizet, gyümölcsöt, és mindent, amire szükség lehet, majd kezdődhet az olvasás-maraton.

Menőmanók kánikula gyerekkel

Rég elfeledett játékok
 

Igyekszem mindig annyi játékot a polcon tartani, amennyivel valóban játszanak. Azok, amelyek éppen nem érdeklik őket, mindig beteszem egy dobozba és lekerül a pincébe. Így próbálom rotálni az éppen aktuális, kedvenc játékokat és a hátha még eszükbe jutottakat. Amikor a rossz időjárás vagy ebben az esetben a hőség miatt a lakásban maradunk, mindig előkerülnek a régen elfelejtett játékok. Látni kéne ilyenkor az arcukat:

„Jéé, nézd Anya, még ez is megvan?! De régen játszottam vele!”

És te mit csinálsz a gyereke(id)del a hőségben?

Ha tetszett a bejegyzés, nézd meg a Facebook oldalamat is. Képeket az Instagramon szoktam megosztani.

Menőmanók

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>