A szülők kegyetlensége olykor nem ismer határokat. Egyre több sokkoló hírt olvasni olyan szülőkről, akik durva büntetési megoldásokat vetnek be gyerekük fegyelmezésére, nevelésére.

'Crying child' photo (c) 2001, binu kumar - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Szendvicsemberként utcára állítják megalázó feliratokkal a nyakukban, napokig térdepeltetik, hidegben gyalogoltatják őket.

Egy floridai apuka azt eszelte ki rosszul tanuló, 13 éves fia megleckéztetésére, hogy szendvicsembert csinált belőle: a srácnak egy miami utcasarkon kellett ácsorognia nyakában táblával, melynek hátán ez volt olvasható: „Három tantárgyból buktam. Dudáljon, ha ön szerint ez nem túl jó!” Az apuka úgy gondolja, hogy ez volt az utolsó eszköz a tarsolyában, hogy megbüntesse fiát, akinek a magatartásával is gondok vannak, írja a The Daily Telegraph. A tábla előlapjára ez a szöveg került: „Hé, az osztály bohóca akarok lenni. Baj?”

A szendvicsember-módszert más is bevetette: egy ausztrál anya ültette tízéves fiát egy park egyik padjára, a rajta lévő plakátokra pedig azt írta: Nem bízz bennem! Lopni fogok tőled, mert tolvaj vagyok! A kisfiú fülét ráadásképp hatalmas Shrek-fülekkel díszítette. Tettét azzal magyarázta, hogy a kisfiú rendszeresen csent a vásárlásaik során, és már nem tudott mit kitalálni, hogy észhez térítse lopós fiát.

Egy floridai házaspár tizenhárom éves fiát tíz napon keresztül, reggel héttől délután négyig térdepeltette hátrakötött kézzel a fürdőszobában úgy, hogy vécére sem mehetett ki, és ha megmozdult, bottal ütötték. Kegyetlen szülei éjszakára sem hagyták nyugton, a fürdőkádban kellett töltenie az éjszakát. A tíz nap leteltével a büntetést meghosszabbították húsz nappal, ám a fiú két nap elteltével megszökött és feljelentette szüleit a rendőrségen.

Egy másik amerikai édesanya iskolabuszról egy hétre kitiltott fiát azzal büntette, hogy a farkasordító hidegben hét kilométert gyalogoltatta az iskolába. A nő ellen eljárás indult, akár egy é börtönt és ezer dollár bírságot kaphat.

Van, aki nem büntetésként, hanem gyereknevelési eszközként vetette be a hideget: a magát Sas-apaként nevező szülő New Yorkban egy szál alsónadrágban parancsolta az utcára a kisfiút, arra kényszerítve, hogy fusson és fekvőtámaszokat végezzen.

Szerinte ezzel nem árt, sőt, a szervezete sokkal edzettebb lesz. A Youtube-ra feltöltött videót közel kétmillióan nézték meg, és nem rejtették véka alá megdöbbenésüket.

Tünde