Hosszú évekkel ezelőtt pcos-t és inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam, így mikor már hét éve próbálkoztunk sikertelenül, úgy döntöttünk, hogy felkeresünk egy meddőségi centrumot. Ott kiderült sok minden: kóros D-vitamin hiányom volt, súlyosodott az inzulinrezisztenciám, a pcos-em, menzeszem szinte nem is volt, folyamatos gyulladást mutattak az eredményeim. Nem tudtuk, hogy honnan ered a dolog, góckutatás negatív volt, csak az alhasamban éreztem a hüvelyi ultrahangnál egy éles fájdalmat. Hosszú hónapokig szedtem emiatt antibiotikumokat, de semmi nem segített, úgyhogy az orvos úgy döntött, hogy ne húzzuk tovább az időt, meg kell csinálni a röntgenes átjárhatóságit, lesz, ami lesz. 

Na, és ott jött a feketeleves, már a vizsgálat közben sejtettem, hogy valami nem stimmel, mert annyira fájt, hogy ordítottam. Kiderült, hogy sajnos mind a két petevezetőm el van záródva teljes hosszban, és bizony gyulladtak is, ezeket ki kell venni sos, mert amíg ezek bent vannak, se gyerek, se gyógyulás. Teljesen összetörtem, mikor mondta az orvos, hogy csak a lombik maradt. Nem értettem, hogy mivel érdemeltem ki ezt a sorstól, hogy csak egy idegen ember keze által lehet gyermekem.

Közben megkaptam a beutalót a specialistához, akit az orvosom ajánlott, el is mentem hozzá. Itt ért a másik döbbenet, amikor közölte az orvos, hogy ha azt szeretném, hogy ő műtsön, akkor az bizony 60.000 Ft készpénz... Azt sem nézte meg, hogy mi van a beutalón, hogy hívnak. Pedig rendes szakrendelésre mentem, nem is magánban kerestem meg. Nem volt mit tenni, beletörődtem a dolgokba.

Ez volt februárban, áprilisra kaptam időpontot a műtétre. Addigra teljesen átformáltam a gondolkodásomat, és már vártam, hogy átessek a műtéten, felgyógyuljak, és indulhassunk ősszel a lombikkal. Éreztem, hogy a babám vár rám. Nem tudom ezt az érzést leírni, de tudtam, hogy ha ezen a műtéten átesek, akkor onnantól nyert ügyem lesz.

Addig szedtem a gyógyszert, diétáztam, mozogtam, új munkát kerestem, és fogytam 8 kilót. Új ember lettem két hónap alatt, láttam a fényt az út végén. Na, el is jött a műtét ideje, de mondta az orvos, hogy sajnos az a nap nem jó. Beázott a műtő, és most a sebészettel kell osztozniuk, ha beleegyezek, akkor 2018 április 13-án pénteken meg tud műteni. Hát, mondom, nekem már mindegy, balszerencse ide vagy oda, vállalom, ettől nagyobb bajom lehet úgyse.

És képzeljétek el, hogy jártam... Még most is sírok, ha eszembe jut! Megtörtént a műtét, és semmit, szó szerint semmit nem kellett kivenni! Úgy döntött az orvos, hogy megpróbálja átmosni a petevezetékeket. Nagyon nehezen, de sikerült mind a két oldalt, és megcsinálta hozzá a drillinget is. Annyira boldog voltam, hogy szó szerint zokogtam, amikor mondta a nővér.

A felépülésem jól sikerült, visszamentünk a meddőségibe az orvosunkhoz, hogy akkor hogyan tovább. Ő mondta, hogy várjunk pár hónapot, maximum szeptemberig hátha sikerül spontán. Szedjek vitaminokat, turbózzam fel magam, stb. Szeptemberre kaptam is időpontot inszeminációra a biztonság kedvéért. A lelkemre kötötték, hogy mielőtt megyek hozzájuk augusztusban a részleteket megbeszélni, teszteljek. Hát teszteltem.

Pozitív lett, ijedtemben eldobtam a tesztet. Aztán kivittem a férjemnek, hogy biztos a szemem káprázik… De nem... Rohantunk is az orvoshoz másnap, szerencsére minden rendben volt. Igaz, rengeteg progeszteron kellett az elején, a végén pedig nehéz volt nagyon, mert toxémiás lettem, és túlhordtam egy héttel a lányomat, de minden szenvedést megért.

A császármetszés is abszolút pozitív élmény volt. Végigmosolyogtam az egészet, nem féltem, mert tudtam, hogy egy igazi csoda történt velünk! Soha nem szabad feladni, mert csodák márpedig léteznek! 

Kíváncsi vagy mások szüléstörténeteire? Ezeket ajánljuk:

19 évesen szültem és nem bántam meg

Olyan gyors volt a szülésem, hogy fel sem fogtam

Későn indították be a szülést

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>