Kislányom 2018 januárjában született, az én születésnapomon. Idén együtt ünnepeltük a szülinapjainkat, három nappal korábban. Már egy hónappal előtte elkezdtem szervezni az egész bulit. Minden úgy alakult, ahogyan szerettem volna. Mindenki itt volt, aki számított. Volt nagyon sok szép ajándék, torták, finomabbnál finomabb ételek, amiket én magam készítettem egymagam az egyévesem mellett, illetve a férjem segítségével.

Eljött a buli napja. Már reggel úgy ébredtem, hogy nagyon fájt a fejem, sebaj, bekaptam egy fájdalomcsillapítót, és rohantam a fodrászhoz. Igyekeznem kellett, mert még várt rám a díszítés, a panírozás, sütés. Szerencsére minden kész lett pontban délután 2-re, amikorra vártuk a húszfős vendégsereget.

Minden nagyon jó volt, de én baromi rosszul voltam, mire a vendégek megjöttek. Egész nap nem tudtam enni semmit, hányingerem volt, fájt a gyomrom. Észrevettem, hogy a kislányom sem érzi valami jól magát, de betudtam annak, hogy sok ember veszi körül. Aznap ő sem evett valami jól, ezt is a rohanásra, illetve a sok vendégre, meg a bulira fogtam. A tortának sem örült annyira, mint ahogyan vártam, még csak meg sem kóstolta.

Ahogyan szállingóztak hazafele a buliról a vendégek, már akkorra alig volt jártányi erőm, annyira gyenge voltam. Elkezdtem hányni, ment a hasam, sírtam, mert majdnem elájultam a rosszulléttől. Mint említettem, a kislányom sem volt a helyzet magaslatán, szinte alig ivott, evett egész nap. Vége volt a bulinak, a vendégek egy része itt maradt, hogy segítsen összerámolni a lakást, mert látták,hogy fehér vagyok, mint a fal, és majd összeesek.

Másnap egész nap nagyon rosszul voltam. A kislányom is szintén csak nyüglődött, nem evett, nem ivott. Eljött a hétfő, elvittem gyerekorvoshoz, hogy valami nem stimmel vele. Megvizsgálta: piros a torka, adjak neki sok folyadékot, C-vitamint. Ja, gondoltam, hát alapból azért vittem, mert a gyermekem nem ivott aznap sem, a pelusa is több órán keresztül csontszáraz volt.

Hazajöttünk, aludt egy hatalmasat a babakocsiban, majd felkelt. Elkezdtem etetni, bíztam benne, hogy fog enni, mivel egész nap semmit sem evett. Így is történt. Ahogy evett, elkezdte nyomni a hasát, folyamatosan erőlködött, és fél óra alatt háromszor volt vizes hasmenése. Na, akkor nagyon megijedtem, hogy se pisi nincs, megy a hasa, nem iszik, tuti kiszárad a gyerek. Szóltam apukának, hogy már azonnal vigyük az ügyeletre.

Nem mindegy, mitől megy a gyerek hasa...



A kisgyermekes szülők egyik legrettegettebb „betegsége” a hasmenés, (ami Murphy szerint általában a nyaralás kellős közepén kezdődik). A dietetikust kérdeztük: mi a táplálási javaslat hasmenéses tünetek esetén.

Tovább>>>

Elvittük. Az ügyeletről egyből a fertőző osztályra küldtek minket, mondták, hogy ott minimum három napot kell eltöltenünk. Eljött a születésnapunk, és az egyetlen szülöttemnek ott kellett a kórházban ünnepelnie az első születésnapját branüllel, infúziók sokaságával a kezében. A kislányomról tudni kell, hogy vadidegennek is puszit dob, integet. De mivel úgy összeszurkálták mindenhol, olyan trauma érte, hogy ha valaki csak benyitott  a betegszobába már ordított.

Kegyetlen volt kiszolgáltatottan ott lenni. A fertőző osztályról kimenni nem lehetett, látogatási tilalom volt, egy egyszemélyes ágyon nyomorogtunk éjjel-nappal a járni nem tudó kislányommal. Közben a három napból hat nap lett, mert be is lázasodott. Majd úgy nézett ki a hatodik napon, hogy jobban eszik, iszik, láztalan, nem volt hányás, hasmenés, mehetünk haza. Ez az, gondoltam, de jó, otthon majd megerősödik.

Eltelt hazameneteltől négy nap, a lányom persze folytatta a rituáléját: nem evett, nem ivott, nincs pisi, megy a hasa. Király. Ismét fertőző három napig, infúziók és a többi. Három nap után hazaküldtek minket, mert megint nem tenyészett ki semmi nála, illetve a hasmenés megszűnt, de továbbra sem akart enni-inni.

Teljesen kivoltam, hogy itthon mit fogok vele csinálni hólyagos torokgyulladással, hogy fogom etetni, itatni, hát persze sehogy. De lehetne ezt még tovább mesélni. Végül kb. ötvenezer forint értékű gyógyszert, mindent összevásároltam neki. Semmi nem használt, négy hétig ment ez így.
Majd szépen lassan minden visszatért a régi kerékvágásba. Több mint négy hétig volt beteg. Borzasztó volt az egész helyzet. Borzasztó egy szülinap volt. Bízom benne, hogy nem fog megismétlődni, hogy minden szülinapomat kórházban töltsek én is.

egy anyuka

HASMENÉSSEL KAPCSOLATOS POSZTJAINKBÓL:

Hányás, hasmenés, kiütés - ünnepel a család...
A gyerek egyszer csak minden előzmény nélkül elkezdett sugárban hányni, kakaós-cukros löttyel terítve be magát, a hálózsákját, engem, a hálóingemet, és másfél méteres körzetben az egész szőnyeget. 

Szétcseszte a családi nyaralást a strandon összeszedett fosós-hányós vírus
Túléltük az éjjelt, rengeteg takarítással, ágyhúzással, aligalvással, mindezt úgy, hogy mi is vergődtünk, iszonyú gyengék voltunk, majd készültünk haza.

Szójaallergia: hányás, hasmenés, bőrkiütés
A szójaallergia megjelenését előidézheti örökletes hajlam: a túlzott immunreakció kialakulásának kockázata nő, ha az egyik vagy mindkét szülő szójaallergiában szenved. 

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>