Az első történetemet már olvashattátok itt, az oldalon. Azt azzal zártam, hogy soha többé nem szülök.

A kislányom két és féléves volt, amikor fent jártunk Budapesten a keresztapjánál. Elmentünk a Margitszigetre kirándulni, ahol ott volt egy vele egykorú kisfiú az apukájával, és a babakocsiban volt a pár hónapos kishúga. Akkor megkérdezte, hogy neki mikor lesz kis testvére, onnantól kezdve ez kb. félévente elő jött nála. Négyéves körül volt, amikor mondtam apának, hogy csak jó lenne egy kistesó.

Ugyanúgy, mint a nagy, most is összejött előre. Ugyan ezt akkor még nem tudtuk. Kimaradt, először csináltam tesztet, negatív lett, hát gondoltam, csak késik, de csak nem jött meg. Öt hét és három negatív teszt után elmentem orvoshoz, de csak szakrendelésre nem szerettem volna orvost fogadni.

Írd meg Te is szülésed történetét! A bezzeganya@bezzeganya.hu emailcímre várjuk történeteiteket.

Mikor bekerültem, elmondtam, hogy három negatív tesztem van, de már öt hete késik, és enyhe terhességi tüneteim vannak. Megvizsgáltak, de nem láttak semmit. Ekkor elküldtek ultrahangra, rögtön át is mentem. Behívtak, csináltak egy hasi ultrahangot, azt mondták, nem látnak semmit.

Kiküldtek, hogy pisiljek és csinálnak egy hüvelyi ultrahangot is. Közben ahogy visszaértem a mosdóból, még hallottam a beszélgetést.

„Minek kell idejönni, amikor még csak egy hónap maradt ki?”

Ezt inkább elengedtem a fülem mellett. Behívtak, megcsinálták a hüvelyi ultrahangot és közölték, hogy nem vagyok terhes, valószínűleg volt egy cisztám, ami elfakadt. Ezzel el is jöttem. Hát mondom akkor jó, majd legközelebb.

De csak nem akart megjönni, ekkor már 8 hete késett. Csináltam megint tesztet, ami pozitív lett. Pénteken magándoki, aki gratulált a picihez. Hétfőn mentem a „kedves” ultrahangos nénikhez megint. Hát itt jött a hidegzuhany.

Néni nézeget, nézeget, és közli velem:

„Gratulálok, 8 hetes ikerterhes.”

Hát nagy hirtelen köpni-nyelni nem tudtam. Elköszöntem és papírral a kezemben elindultam. Már majdnem kiértem az épületből, amikor leesett, hogy a kabát a kezemben van, és ha úgy kimegyek, megfagyok.

A terhesség eseménytelenül telt a 33. hétig. Akkor közölte a doki, hogy 2100 a méhszáj, be kell feküdni. Így is tettem. A 35. héten a B baba annyira pörgött, hogy kihagyott a kis szíve, ekkor körbe kaptak a dokik, szülésznők és tanakodtak, hogy mi legyen. Kaptam infúziót, tüdőérlelőt, és mivel rendeződött minden, így maradtunk egyben. Kitűzték a programozott császár időpontját 38+2-re. De 37+2-nél ismét kihagyott B baba szíve, így nem vártak tovább, nehogy nagyobb baj legyen.

Így hát megszülettek a csajok 2650 és 2160 grammal. A kisebbet elvitték a koraosztályra az alacsony a súlya miatt. Akkor még nálunk protokoll volt, hogy a 2300 gramm alatti babákat elvitték. Tesó egy kicsit még maradt velem, de mivel neki a cukor esett le, így őt is át vitték. Szülés után még 9 napot voltunk bent, és most gondolom úgy, hogy teljes az életünk a három gyönyörű, okos kislányunkkal.

Sissyke

Olvass még ikerszülésekről!

Tízen álltak az ágyamnál, amikor megszültem az ikreimet

Ikreket szültem természetes úton

36 óra szenvedés után császárral születtek meg az ikreink

Két hónap kórház után háromkilós ikreket szültem