egészség asztma online rendelés Tünde

Már többször írtam róla, hogy nagylányom asztmás, rendszeresen járunk kontrollvizsgálatokra a pulmonológiára. A koronavírus-járvány kapcsán bennem is felmerült, hogy betegsége miatt a veszélyeztetett kategóriába tartozik-e a gyermek, ám Dr. Kovács Lajos gyermektüdőgyógyász-allergológus válaszából kiderült, hogy a jól kezelt asztmások nem tartoznak a kockázati csoportba.

Nemrég jártunk kontrollon, de azért jobbnak tartottam beszélni a gyermektüdőgyógyásszal. Mivel a közvetlen orvos-beteg találkozók most nem elérhetők a járvány miatt, kapóra jött a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet új szolgáltatása, az online vizit/konzultáció, melynek során a kezelőorvos videókapcsolaton keresztül kommunikál a pácienssel és ad megnyugtató válaszokat a szülőknek.

Dr. Göndöcs Rita gyermektüdőgyógyász TB-támogatott, online rendelésén vettünk részt. A doktornő a virtuális rendelőben „élőben” beszélgetett velünk. A rendszerben hozzáfért az eddigi összes vizsgálati eredményhez, ezeket összefoglalta, majd a lányom jelenlegi állapotáról beszélgettek.

Mivel sajnos a járvány alatt elindult a pollenszezon is, az allergiás tünetek is megjelentek a gyereknél. Ezekre allergiagyógyszert javasolt a doktornő, illetve az asztma elleni szerek módosított alkalmazását ajánlotta. Receptre nem volt szükségünk, de úgy tudom, az online konzultáció során lehetőség van e-receptek felírására is, ha szükséges.

Az allergológiai, gyermektüdőgyógyászati online rendelés TB-támogatott, elsősorban kezelés alatt álló, krónikus asztmás gyermekeknek ajánlott, de magánrendelés keretében is egyre több online rendelés érhető el a szemészettől a bőrgyógyászaton át a gyermekpszichológiáig.

Számomra megnyugtató, hogy bár nyilván nem minden szakterület vizsgálatát lehet online intézni, ezekben a rendkívüli időkben sem maradunk orvos nélkül teljesen.

Jó egészséget mindenkinek!

Tünde

Cikkeink asztma témában:

Asztmás a gyermeked? Most jobban figyelj rá!

Ronthatja az asztmát a száraz levegő

Vírusok is beindíthatják az asztmás mechanizmust

Sportoljon az asztmás gyermek!