Olvastam itt pár írást fogyókúrás sikerekről, félsikerekről, tenni- és változni akarásról. El sem tudom mondani, hogy mennyire utálom ezeket a sztorikat. Mert mindenkinek sikerül valami, pár kiló mínusz, legalább minimálisan sportol, kipróbál egészségesebb ételeket. Én pedig, mint ennek a világnak a vadhajtása, csak enni tudok. Bármikor, bármennyit. 

Végtelenül gusztustalannak tartom az amerikai hot dog-evő versenyeket, de simán nyernék rajtuk. Állandóan eszem, amióta az eszemet tudom. Mindig is kövér voltam, a családban az egyetlen. Hogy ezt érzékeltessem, 37 éves vagyok, 153 centi - ja, még törpe is - és 78 kiló. BMI barátom szerint is elhízott kategória vagyok.

Volt már, hogy belekezdtem egy diétába, vagy, hogy próbáltam legalább egy-egy étkezést kihagyni a számtalanból, de mindet viszonylag gyorsan feladtam. Mindig volt valami jó kifogásom, hogy miért ne folytassam, vagy valami jó indokom, hogy miért kezdjek el újra enni és enni és enni. Gondolom, egy pszichológus hosszan tudna ezen csámcsogni, de ezt még nem próbáltam.

Ami valójában hiányzik nekem, az a motiváció arra, hogy lefogyjak. Engem nem igazán zavar a súlyom. Fejből tudom, hogy 15 évvel korábban halok meg majd így az átlagnál, a cukorbetegség már a küszöbön áll, az ízületeim és a szívem is teljesen odalesznek, és még lehetne sorolni, hogy mi mindennel ijesztgetnek. Eredménytelenül.

Az egészben a legrosszabb, hogy gyakran még éhes sem vagyok, csak enni kezdek, és nem tudom abbahagyni időben. Képtelen vagyok a csipegetésre, óriási adagokat fogyasztok, míg azt nem érzem, hogy már kipukkadok, és végre soha többé nem kell ennem. De mindig van okom enni, mert boldog vagyok és ünnepelni kell, vagy szomorúság ér és akkor ebbe fojtom a bánatom, vagy csak mert olyan jó illata van a kenyérnek, hogy nem tudok ellenállni, esetleg még ott van a hűtő aljában az a kis májkrém, azt még megeszem, hogy ne barnuljon meg. 

Utálom, hogy nem tudom ezt kontrollálni. Van ezzel még így valaki, hogy nem tud leállni a zabálással?

Judit

Fogyókúrás cikkeinkből...

Úgyis visszahízod, minek szenvedsz?

Ne mástól várd, hogy majd lefogysz!

Négy hét alatt fogytam tíz dekát, hurrá!

Így fogytam le 24 kilót 3 év alatt

Elég a kifogásokból! Gyerek mellett is lehet edzeni!