Korábbi posztjaimban olvashattátok, hogy fogytam le kínkeservesen 40 kilót. 12 óráig ettem mindenféle házi jellegű ételt, csak kevesebbet, majd délutántól már csak gyümölcsöt fogyasztottam. Testmozgásnak a gyaloglást választottam, heti 3-5 alkalommal 1-1,5 órát. Sajnos magánéleti problémák miatt sokkal stresszesebb lett az életem három éve, és az esti gyaloglást lecseréltem kiadós vacsorákra, valamint nem figyeltem már az ételek mennyiségére sem. Ebben a három évben folyamatosan jojózott a súlyom, erre még rátett egy lapáttal, hogy másfél éve irodai munkát találtam a gyes lejárta után, így egész nap ültem és unalmasabb perceimben rágcsáltam. Sokszor jött az óriási elhatározás, hogy n,a majd most… és ez örökké tart… aztán lett belőle egy-hét-tíz nap, mire kiéheztem a fehér mérgekre (cukor, liszt) és kiborultam ezek hiányától, majd óriási falásrohamokkal vigasztaltam magam. Valahol mélyen a lelkemben tudtam, hogy ez így nem helyes.

Régóta olvasgattam már egészséges életmódról és testmozgásról szóló oldalakat, csak kellett egy kis idő, mire tudatosult bennem, hogy vagy marad így minden és beletörődök, vagy életmódot váltok. Minden fejben dől el. Régóta „tanultam” már ennek a másfajta, idegen világnak a törvényeit, mégsem kezdtem el átvezetni a gyakorlatba. Talán kellett hozzá még egy utolsó lökés, mely idén tavaszán megadatott. Sajnos elváltunk a férjemmel (békében), aki a bánatát súlyzós edzésekbe fojtotta. Tavaly még közösen terveztük, hogy edző segítségével elkezdjük a testünk formálását, de mindig csak halogattuk, fáradtak, agyonhajszoltak voltunk. Minden problémánk ellenére megkértem, hogy hadd csatlakozzak hozzájuk. Így vette kezdetét az örökké tartó, mély és mindent elsöprő új „szerelem”. Én és a TEREM között. Hosszú idő óta életem legjobb döntése volt, hogy elkezdtem. Ezzel egyidejűleg a kedvenc oldalaimról és az edző tanácsaival ellátva változtattam az étrendemen. Ennek már három hónapja.

98 kilóval kezdtem (magasság 174 cm), most vagyok 92 kg, tehát 6 kg zsír biztos lement, de talán még több is, mert az izmaim a folyamatos súlyzós edzéseknek köszönhetően jól fejlődnek. Már egy-másfél hónapja az edző nélkül csináljuk, de még időként besegít, mutat új dolgokat. Nagyon-nagyon bonyolult és nehéz dolog ez, mivel mi emberek, nagyon mások vagyunk, ami az egyiknél bevált, a másiknál nem használ. Rengeteg fajta táplálék-kiegészítő van forgalomban, és elmélet, hogy mit-mivel és hogyan kell szedni. Én nem szedek semmit, csak edzés után iszom egy dupla fehérjét. Anyagi okok miatt sajnos nem tudok venni egyelőre mást, de én nem is érzem szükségét, nálam most az a lényeg, hogy csökkentsem a rajtam lévő zsír mennyiségét. A heti 3, ritkán 4 súlyzós edzés mellett nekem kellene rendszeresen kardiózni (gyalogolni), amit nagyon utálok és sajnos nem is csinálok, pedig nagyon kellene, gyorsabban fogyna el rólam a zsír. Ezeken változtatok.

A héten már kávét sem ittam. Kis lépések egy hosszú, rögös úton, de élvezem minden percét és a testem ezerszeresen meghálálja most és a jövőben is majd. Gondolom rengeteg kérdés, aggály merült fel bennetek, hogy hogyan lehet ezt az életformát kivitelezni munka, két ovis gyerek és átlagkereset mellett. Mindent sikerült megoldani idáig, csak akarat és szervezés kérdése. Az emberek mostanában nagyon kreatívak, ha kifogásokat kell gyártani, hogy miért NEM csinálják. A testépítők, vagy a hozzám hasonló átlagemberek is ugyanolyan túlhajszoltak, van családunk, munkánk, de megtanultuk összehangolni a dolgokat. Az edzés és az egészséges ételek által többet bírunk, mint egy átlagember. Nekem sem volt könnyű mostanában, egyedülálló anyává válni két kisgyerekkel és munkanélkülivé. De mégis boldog vagyok, mert egészségesek vagyunk és megélünk, sok jó ember vesz minket körül, aki szeret és támogat. Az edzés rengeteg erőt és örömöt ad nekem, valamint az, hogy látom és érzem, hogy formálódik a testem. Ha nem lenne, akkor már rég elsüllyedtem volna a depresszióban és az önsajnálatban.

Végül a sokat emlegetett oldalak, melyek átformálták a gondolkodásomat. Jó szívvel ajánlom mindenkinek Narancsik Fanni blogját, valamint Sasa kegyetlen őszinteségű írásait (elérhető fb-n is és vannak fent edzései a youtube-on), illetve az ő ajánlásukkal már bátran olvasok bármit, mert tudom, hogy hozzáértő, remek szakemberek. Örök hála nekik is ezúton, hogy terjesztik az „igét”.

Isten hozott mindenkit egy másik bolygón, ahol úgy néznek ránk, mint ha UFO-k lennénk és gyakran beszólnak (mi vagy te ló, hogy zabot eszel?, a nagy súlyoktól olyan leszel, mint egy férfi!), lenéznek és kiokosítanak. Én már megtanultam ezt is kezelni és nincs az az atyaúristen, aki erről az útról le tud taszítani! Nem vagyok szakértő a témában és nem akarok tanácsokat osztogatni. Leírom a saját tapasztalataimat, ami nekem tetszik és bevált módszer. 

Rotarix

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?