anyaság anya

Szóval az anyaság hideg és meleg, feltölt és elfáraszt, egyszerre csodálatos és kétségbeejtő...

Na, de kezdjük is, amikor terhes lettem, fogalmam sem volt, hogy mit fogok tenni, mert minden szerepelt a terveim közt, KIVÉVE AZ ANYASÁG. És akkor.. Mikor ránéztem a tesztre és ott volt a két csík... kétségbeestem, fogalmam sem volt, hogy hogyan tovább, egy perc alatt megváltozott minden, egy perc alatt átértékeltem az életem, a terveim, és már semmi más nem szerepelt a terveim közt, csak az, hogy boldog egészséges babát szüljek, akit kiegyensúlyozottan és „jól” (akkor még azt hittem, van olyan) fogok majd felnevelni a párommal..

Másból nem teltek a napjaim a kötelező körökön kívül (orvos, védőnő, vérvétel) minthogy álmokat gyártottam. Ilyenkor mindenki ezt teszi, azt hiszem. Az én babám majd ilyen lesz, olyan lesz, az anyaság majd milyen jó lesz, a terhesség a legszebb dolog, és, és, és... Hidegzuhany.

Kezdtem egy gömbre hasonlítani lábakkal, reggeli rosszullét délben, esetenként még este 10-kor is, az idegőrlő anyósom az alkoholista apósom, a mindennapi házimunka, a védőnő, az orvos, a vérvétel, a lábvizesedés, a magas vérnyomás, a világ ahogy mutatja, mit hogy kéne... Elegem lett. Sok volt, még több és még több. És akkor megtanultam, mindegy, ki mit gondol, ki mit mond, ki hogy csinálná!

TE VAGY OTT, A TE BABÁD, A TE VILÁGOD, A TE TESTED, A TE DÖNTÉSED!!! TE VAGY A TÖKÉLETES, NEKED KELL, HOGY JÓ LEGYEN, CSAK MAGADRA HALLGASS!!

Soha ne hagyd, hogy elvegye az energiádat bármi, mert ha megszületik a pici, az összes energiád kell, az utolsó cseppig! Soha egy percig nem bántam meg, hogy anya lettem, nem lehet megbánni, amikor abba a csillogó szempárba nézek, látok mindent, látom magamat, amikor terhes lettem, látom azt, ahogy idegeskedtem, ahogy megnyugodtam, ahogy nem engedtem! Látom a vajúdást, a szülést az első átvirrasztott éjszakát, az első oltást, az első pelenkázást, az első betegséget, az első nagy hisztit, az első mosolyt, az első kacagást és mindent!

Soha ne hagyd, hogy olyan emberek irányítsák az életed, akik nem jártak a cipődben, te vagy AZ ANYA, te vagy A JÓ, te vagy A TÖKÉLETES! És soha ne feledd, csak egy nő képes egyszerre két szívet dobogtatni és egyszerre négy tüdővel lélegezni, csak a nő képes a világ összes fájdalmát egyszerre érezni, és egy anyának soha nem mondhatják azt, hogy valamit nem tud megtenni, mert AZ ANYA BÁRMIRE KÉPES.

Zs.

Olvass még anyaság témában!

Próbálok jó anya lenni, de nem megy

Anya megint ordít

Belebukok az anyaságba?

Elég az önsajnálatból! Jó anya vagyok!

Miért nem készítenek fel az anyaságra?