Gólyanéni szülés kórházi csomag mit vigyünk a szülőszobára

Szülésznőként szeretném veletek megosztani azt a rengeteg tapasztalatot, amit a hosszú évek alatt összegyűjtöttem. Mivel az írásban nincs akkora rutinom, mint a szüléskísérésben, kérlek legyetek elnézőek. Minden kezdet nehéz… Elsőként a kórházi csomag tartalmáról fogok írni, azaz hogy mit vigyünk a szülőszobára.

Mit vigyünk a szülőszobára?
 

Ha már a kezdésnél tartunk. Az örök klasszikus téma, amit nem lehet elégszer elmondani: Mit vigyünk magunkkal a szülőszobára? A legfontosabb elem maga a kismama. Nem vicc, volt már apuka, aki berohant éjszaka, csak a párját hagyta otthon.

A másik a papírok:

  • terheskönyv,
  • TAJ kártya,
  • személyi igazolvány,
  • lakcímkártya,
  • az összes vizsgálati papír, leletek, előző zárók, lehetőség szerint időrendi sorrendben lefűzve.

Egy jól átlátható dokumentáció nagy segítség az egészségügyi személyzetnek, ezzel elkerülhető a vallatásnak ható kérdésdömping zöme.

Mivel a szülés nem kéthetes üdülés, a hajókoffer méretű csomagokat kerülni kell. A full sminkcucc és a szépészeti kütyük ráérnek majd az osztályra. Vajúdás közben nem a hajad kreppelése foglalkoztat majd.

Ugyan adnak kórházi hálóinget, de a saját mégis kényelmesebb. Bár a selyem darabok a párod szerint nagyon vadítók, de most jobb egy könnyen mosható, elölgombos. Így a csomagba kerüljön ez is a köntössel együtt.

Papucsra is szükséged lesz. Legjobb a lapos talpú, kényelmes. Fő a praktikum.

Ne felejtsd otthon a tusfürdőt, törölközőt.

A vécépapír se árt. Ismerve az ellátottságot, nem mindenütt van.

Speciális, nagy nedvszívó erejű betét, mert az áradó magzatvízre és a lochiára (gyermekágyi folyás) a tisztasági és intimbetétek semmit nem érnek.

Egyszer használatos fehérnemű. A csipkés tangából kilógó betét látványa pusztító…

Mivel vajúdás komoly izommunka, kell a folyadék és energiapótlás. Legjobb innivaló a buborékmentes ásványvíz. Végre büntetlenül lehet csokit enni, esetleg kekszet vagy szőlőcukrot, kinek melyik jön be. Ami számít, a gyorsan felszívódó szénhidrát.

Ne fejtsük el az apukákat sem. Annak, aki bevállalós és a párjával bent akar lenni, bizony készülnie kell. Na, nem kell szörnyűségre gondolni. Civil ruhában nem lehet bemenni. Van olyan kórház, amelyik biztosít ruhát, máshol vinni kell. Ezeket az apás ruhákat a legtöbb gyógyszertárban meg lehet venni. Nem a legüdvözítőbb, ha az apukák az éhségtől ájulnak el, és nem a boldogságtól, így legyen náluk szendvics, innivaló.

Ha már megvan, melyik kórházban szeretnétek szülni, érdemes utánajárni a helyi szokásoknak. Erre legjobb a szülőszoba-látogatás. Ilyenkor az összegyűlt kérdéseket rá lehet zúdítani a kolléganőkre. Meg a rám is a poszt alatt.

Gólyanéni

Gólyanéni szülés kórházi csomag mit vigyünk a szülőszobáraHa olvasnál még a szülésről:

19 évesen szültem és nem bántam meg

Olyan gyors volt a szülésem, hogy fel sem fogtam

Későn indították be a szülést

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?