szülés kórházteszt

A kórház neve: Tritonlife Róbert Károly Magánkórház

A szülés időpontja (év, hónap): 2021. október

A kórház állapota: Kívülről nem túl bizalomgerjesztő, és a parkolás is káoszos kicsit (valamint drága), belülről szép állapotú, a szobák viszont elég kicsik.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Szép, tiszta, hotel színvonalú, napi háromszor takarítják.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Van kád, labda biztosan, ezen kívül dönthető ágy és szülőszék is. A bordásfalra nem emlékszem, lehet, hogy van.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Ügyeletben szültem, mivel nagyon elhúzódott a vajúdás, több műszakkal is találkoztam, mindenki segítőkész volt, mindent elmagyaráztak. A csecsemős nővérek segítettek a szoptatásban, amikor csak kértem, éjszaka is, így mire hazajöttünk, beindult a tej és probléma nélkül ment a szoptatás.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Nem. Nagyon hosszú vajúdás után lett császármetszés, de még vártak volna, ha kérem (végül egyértelmű volt a téraránytalanság, így nem lehetett volna elkerülni.)

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Igen. A kiemelés után rögtön meg is kapta a babát bőrkontaktra.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): A covid miatt látogatási tilalom van, hogy egyébként mi a szabály, azt sajnos nem tudom. Családi szobában végig bent lehet.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Semmit, csak a hazamenős ruhát, illetve aki kér fotózást, ahhoz ruhát.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Kétágyas szobák vannak, illetve családi szobák, mindegyik zuhanyzós.

Van-e VIP szoba? Családi/egyágyas szobák vannak.

Koszt mennyisége, minősége: Nagyon finom, bőven elég és minden diétára/ételérzékenységre ügyelnek.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Igen, bármit lehetett kérdezni - szülés közben/után és később a baba ellátásával kapcsolatban is.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen, minden kérdésemre választ kaptam.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Nem így készültünk eredetileg, de mivel téraránytalanság miatt császármetszésre került sor, kértünk családi szobát. Szuper volt, hogy így mind együtt lehettünk a kórházban, főleg az első pár órában, mikor még nem tudtam mozogni a műtét után. Folyamatban van a bővítés, mert egyre több baba születik itt, a kapacitáshiányt érezni néha (előfordult, hogy sokat kellett például várni ctg-re).

Értékelés:

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 9
  • szülőszoba korszerűsége: 10
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 10
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 9
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 10
  • ellátás minősége: 10
  • személyes élmények: 10

clarda

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a Róbert Kórház szülészetéről:

Én vágtam el a kisfiam köldökzsinórját

Erőszakot tettek rajtam a szülőszobán

Magánkórházban szülni teljesen más

Nem kaptam meg ikerbabáimat a szülés után

Gátmetszés nélkül, saját tempóban szültem a magánkórházban