A kórház neve: Róbert Magánkórház 

A szülés időpontja: 2020.03.24.

A kórház állapota: Kívülről nem sejtet sokat, de belül jól felszerelt, tiszta a vajúdótól a családi szobáig végig.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A családi szobában két ágy van, egy neked, egy apának, és a pici is veletek van végig. Egy hatalmas, csodaszép zuhanyzót használhattok. 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: A lila szobát kaptuk vajúdni, hatalmas ágy, labda, bordásfal, kád. A szülésznő kérdezte, szeretnék-e vízben szülni, tehát erre is van lehetőség. 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Mindenki nagyon kedves volt. Velem Lovász Hanna szülésznő foglalkozott. Vajúdás alatt apukával magunkra hagyott, akkor jött, amikor hívtuk. Végig segített mindenben. Kitolásnál Dr. Dékány Ágnes jött segédkezni, vele csak néhány perc erejéig találkoztunk, de ő is kitűnő szakember. Mondta, mit, mikor, biztatott, dicsért. 

Az osztályon a csecsemősök is segítőkészek voltak. Lett kedvencünk, de a többiek is mindent megmutattak, és ha kértünk valamit, zokszó nélkül jöttek. 

Szülésvezetés: Teljesen természetesen hagyták a dolgokat megtörténni. Úgy mentünk be, hogy elfolyt a víz, fájásaim viszont nem voltak. Második terhesség lévén vártunk. Szerencsére elég hamar elkezdődtek a fájások, a többi pedig ment magától. Gátmetszés nélkül, saját tempóban, sérülés nélkül született a lányom. Ahogy kint volt, már semmi fájdalmam nem volt, nagyon jól éreztem magam. 

Császármetszés (bent lehet-e apuka) Ezt nem tudom.

Látogatási rend: A járvány miatt szigorítások léptek életbe. Mikor mi voltunk, még két lázmérőzési pont volt, azóta szereztek be gyorstesztet. De úgy tudom, apuka továbbra is bent lehet szülésnél. A családi szobát is biztosítják, ami viszont azzal jár, hogy nem lehet elhagyni és visszajönni. Ha azt szeretnénk, hogy apa is velünk legyen, végig bent kell lennie, nem jöhet haza. Célszerű a csomagokat, hordozót rögtön vinni a szülésre. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? Mindent biztosítanak, csak hazamenős ruha kell, textilpelus, hordozó.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Családi szobában kettő. 

Van-e VIP szoba? Igen.

Koszt mennyisége, minősége: Napi ötszöri étkezés, kifejezetten egészséges és finom. Hétköznap kétféle menü van, lehet választani. Nálunk apa nagyevő, de neki is elég volt az adag. Én sokszor kétszerre ettem meg az ebédet. Innivalónak teát adnak, korlátlanul újratölthető. 

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Igen.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Szülés előtt szerződést kell kötni. Vannak választható csomagok, de igény szerint lehet változtatni rajta. Én az első gyereket állami kórházban szültem, így van összehasonlítási alapom. Elsőre húzósnak tűnhet az ár, de összességében, illetve a színvonalat nézve, minden forintot megért. 

Értékelés:

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 10, lapostévé, hűtő is a felszerelés része
  • szülőszoba korszerűsége: 10
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 10
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • kommunikáció, tájékoztatás: 8
  • tisztaság: 10, napi többszöri takarítás, fertőtlenítés
  • ellátás minősége: 10
  • személyes élmények: 10

Klaudia

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a Róbert Kórház szülészetéről:

Én vágtam el a kisfiam köldökzsinórját

Erőszakot tettek rajtam a szülőszobán

Magánkórházban szülni teljesen más

Nem kaptam meg ikerbabáimat a szülés után