A kórház neve: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ. Podmaniczky utca

A szülés időpontja (év, hónap): 2019.07.

A kórház állapota: Megfelelő.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A nőgyógyászati részleg elfogadható, bár vécépapírt magadnak kell vinni,a gyermekágyas részleg teljesen megfelelő, tiszta, rendben van.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Szülőszoba teljesen jó, nagy, kád, labda, hifi van, az én igényeimet felülmúlta.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Maximálisan segítőkészek, teljes mértékben elégedett voltam az orvosok, a szülésznők és a csecsemősök munkájával is. Mindenben segítettek, jól képzettek, friss tudással rendelkeznek.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Teljes mértékben elégedett voltam a szüléslevezetéssel. Mindenről tájékoztattak, és mindent megbeszéltek velem is, nem csak eldöntötték. Nem volt kötelező a gátmetszés, az utolsó pillanatig próbálták elkerülni, de végül muszáj volt (annyira, hogy még amellett is szakadtam sajnos). Oxitocin is csak akkor, ha nagyon muszáj, de mondhatod, hogy nem kéred. Úgy gondolom az én esetemben teljesen jól jártak el, bár nem akartam EDA-t, de egyáltalán nem tágultam onnantól kezdve, hogy felerősödtek a fájások, így részletesen tájékoztattak róla, hogy mik a lehetőségek, mi a legjobb a babának, és miután beleegyeztem az EDA-ba minden pontosan úgy történt, ahogy ők mondták, nagyon jó döntésnek tartom, hogy beleegyeztem, és örülök, hogy nem húzták még órákig a dolgot (ahogy másoktól hallottam, hogy hagyták őket kiszenvedni órákig, és csak akkor kötötték be amikor már teljesen kifáradtak, és volt, akinél császár lett a vége).

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Ezt nem tudom sajnos.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Meghatározott időben, délután azt hiszem 16-18 óráig. A kórterembe nem jöhet be senki, babát nem lehet kivinni. Őszintén szólva először nem tetszett a dolog, de aztán szülés után rájöttem, hogy baromira nem is akarom, hogy egész nap mindig ott tébláboljon valaki, főleg másnak a férje, miközben szoptatok, aludnék stb... Úgyhogy utólag egyáltalán nem bánom.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Ruha, pelus, popsitörlő. Popsikrémet és a köldökcsonk ellátásához szükséges eszközöket biztosítják. Ha kell, ruhát is adnak a babának.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Három ágyra. De nálunk bőven elég volt.

Van-e VIP szoba? Ezt nem tudom sajnos, nem volt rá szükségem.

Koszt mennyisége, minősége: Nekem teljesen megfelelő volt. Pont elég volt, és mindent megettem, volt, amire még azt is mondanám, hogy finom volt.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Teljes mértékben bevontak mindenbe. Mindenről tájékoztattak.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen, mindenben segítettek, de nem kéretlenül, csak ha kérted (amit én jobban szeretek).

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Összességében teljes mértékben elégedett voltam mindennel. Az orvosommal, a szülésznőkkel, és a csecsemős nővérekkel. Amiben kellett, segítettek. Szerintem profi módon vezették le a szülésem, azóta sincs semmi problémám semmilyen téren. 

Amit viszont a legfontosabbnak tartok az az, hogy teljes mértékben szoptatásbarát. Az aranyóra az esetemben arany két óra volt (úgy, hogy nem is kértem, azt sem tudtam, mi az az aranyóra). Azonnal rám tették a babát, és mondták, hogy szoptassam, csak két óra múlva vitték el felöltöztetni, stb. Az első éjszaka kérhettem, hogy vigyék el a babát (mivel többször is elájultam, így egyedül nem tudtam volna ellátni), de amint megéhezett, behozták és megetettem, majd elvitték. Nem tömték meg cukros vízzel, vagy teával, tápszerrel. Másnap már végig velem lehetett. Ha valami nem volt rendben, segítettek, és a szoptatást támogatták a végsőkig. És erről teljesen friss tudásuk is volt, beleértve az igény szerinti szoptatást, azt, hogy teljesen normális, hogy a harmadik napon van csak tejbelövellés, de addig bőven elég a babának az előtej, nem stresszeltek ezzel senkit, hogy mi az hogy a második napon még nincs teje, és cumisüveg, tápszer, stb., ami szerintem az alapvető hiba a legtöbb helyen, mert ezzel megalapozzák az egész szoptatást. Úgyhogy ezen a téren teljes mértékben elégedett vagyok.

Értékelés:

  • szülészet állapota: 9
  • kórtermek állapota: 8
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 9
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 7
  • orvosok segítőkészsége: 9
  • szülésznők segítőkészsége: 9
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 9
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 8
  • ellátás minősége:9
  • személyes élmények: ?

Zsuzsi

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Korábbi vélemények a MÁV Kórházról

Éhes újszülöttek bömbölnek a MÁV Kórházban

A kismamáknak kellett takarítani a vécét a MÁV szülészetén

Hangulatvilágítással lehet szülni a MÁV Kórházban

Vigyél magaddal filctollat, ha szülni mész