kórházteszt kórház szülés terhesség kismama

A budapesti MÁV kórházban szültem a kisfiamat 2015 szeptemberében. Hogy van-e szülésfelkészítő tanfolyam, fogalmam sincs, de mivel második baba, már sejtettem, mire számíthatok, úgyhogy nem is igényeltem volna.

A kórház külseje szerintem teljesen rendben van, bár a lényeg úgyis a szülészeti rész, ha már szülni megy az ember. A mellékhelyiségek tiszták, naponta kétszer takarítanak, ürítik a szemetest, vécépapír nincs, de ezzel úgyis készül, aki járt már kórházban. A kórház jól felszerelt, koraszülött osztály is van, ha úgy adódna, ultrahangra is ide jártam. A szülőszobák kényelmesek, van lehetőség kádban vajúdni, sétálni a folyosón, stb. Hangulatvilágítás van, ami nagyon sokat számít szerintem az ellazulásban, lehet zenét hallgatni, nem piszkálnak 10 percenként, teljesen magunkra hagytak apával, de amikor kértük, rögtön jöttek segíteni.

A dolgozók hozzáállása nagyon korrekt, emberségesek, soha nem fizettem senkinek, nem volt fogadott orvosom (első babánál sem), és mégsem kaptam egy rossz szót sem, elláttak ugyanúgy, mint a többi kismamát, csak épp nem simogattak és táncoltak körbe, de ezt túléltem valahogy.

Az első negatívum, ami ért, hogy amikor megszültem, és letelt a két óra hármasban apával, utána nem tudtunk együtt felkerülni az újszülött osztályra a babámmal, ugyanis teltház volt, és egyszerűen nem volt hely, (felújítások voltak, ezért egy szobával mindig kevesebb volt, ráadásul front miatt aznap éjjel nagyon sokan szültünk), így én a nőgyógyászatra kerültem, a baba pedig az újszülött osztályon az őrzőben várt. Fél nap telt el, mire kaptunk helyet, és együtt lehettünk.

Háromágyas szobák vannak egyébként, saját zuhanyzóval és vécével. A csecsemős nővérek is kedvesek, segítőkészek voltak, az éjszaka közepén is első szóra ugrottak, ha valaki segítséget kért. A kórházi koszt is egész elviselhető, nekem tonnaszám hordták be a kaját, de szerintem kibírtam volna ezt a három napot, ha csak a benti menüt eszem. Az étkezéshez van egy közös ebédlő, a folyosón pedig több hűtő és egy mikró is. 

A látogatási rend volt a legrosszabb, ugyanis vasárnap kivételével (ekkor napi kétszer) napi egyszer lehet látogatni délután 4-től 6-ig, csak a látogatófolyosón, ahova a babát nem viheted ki. Az én kislányom (2 éves) délutáni alvása pont 2-től 4-ig tart nagyjából, szóval apának mindig ébresztenie kellett, hogy odaérjenek, és még így is csak kb. fél-max. 1 órát maradhattak, ami nagyon rossz volt, hiszen előtte soha nem voltunk távol egymástól. Mivel napi egyszer van látogatás,  így a látogatófolyosó is mindig zsúfolva volt. Ettől függetlenül nagyon jó élményként maradt meg mind a két szülésem (az első is itt volt) és a harmadikat is itt tervezem.

10-es skálán 9-et adnék a látogatási rend miatt, de remélem ezt megváltoztatják, mire a harmadikat szülöm és akkor 10/10 lesz!

Köszönöm, hogy megoszthattam a tapasztalataimat!

MÁV Kórház, Budapest

szülés ideje: 2015 szeptember
pontszám: 10/9

xy

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?