A kórház neve: BAZ megyei Központi Kórház, Miskolc 

A szülés időpontja (év, hónap): 2021. 04

A kórház állapota: Az új szülészeti osztály teljesen jó állapotú. 

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Tiszta, rendezett.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Volt lehetőségem labdán ücsörögni a szülés kezdeti szakaszában, több lehetőségről nem kaptam információt.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Fogadott orvos nélkül szültem, és hatalmas pozitív csalódás ért a szülésélményt illetően. Az orvosok, akik elláttak, rendkívül kedvesek (a hajnal 1 órás szülésem ellenére is!), és szakképzettek voltak. A szülésznőkről ugyanezt tudom elmondani. Végig támogató volt a szülésznő, aki levezette a szülést.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Gátvédelemmel indultunk neki a szülésnek, azonban végül szükség volt rá kisfiam buksiátmérője miatt. Oxitocint azt végig adtak, bár előtte megkérdeztek róla. Illetve egyszer tágította a méhszájamat egy orvos, az nem volt egy kellemes élmény.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Én úgy tudom, hogy nincs rá lehetőség most a pandémia miatt, de normál helyzetben azt írják a honlapjukon, hogy bent lehet apuka a császármetszésnél is, és ő élvezheti ki az aranyórát, amíg anyut összevarrják. Nálunk egyébként bent lehetett a férjem az egész vajúdás alatt a vírus ellenére is, de természetesen úton született a kisfiam.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): A vírus miatt egyáltalán nem volt látogatás, így nem tudom, normál helyzetben mi a szokás. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Ruhát csak a hazamenetelhez, illetve a kórházi fotózáshoz ha kéri az ember, pelenka, popsitörlő, popsikrém legyen mindenképp. Illetve amit jónak lát az ember és úgy gondolja, a picinek szüksége lesz rá.  Saját ruhában nem lehet a bent töltött napok alatt a kisbaba.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Változó az ágyak száma, de esetemben 4 ágyra jutott egy zuhanyzó. 

Van-e VIP szoba? Van, szuperül felszerelt, kinézetre pedig mint egy hotelszoba. Apuka bent alhat a családdal (ha épp nincs vírus). Azonban csak szülés után van lehetőség megkérdezni, hogy szabad-e előre nem lehet lefoglalni. 20.000 Ft/nap.

Koszt mennyisége, minősége: Minősíthetetlen, ha van lehetőség, a családból vigyen be valaki főtt ételt a bent töltött napokra.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Nem igazán. a védőnő próbált egy-két tanácsot adni pl. a szoptatással kapcsolatban, de ő sem vitte túlzásba. De én nem is kérdeztem, lehet, segítőkészebbek, ha az ember kérdez.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen, a védőnőtől.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: A csecsemősök minden nap elvitték a babákat fürdeni este 7-kor kb. fél órára. A nap többi részében az anyáknál vannak a gyerkőcök. Takarítás minden nap volt a kórteremben. 

Értékelés:

  • szülészet állapota: 9
  • kórtermek állapota: 7
  • szülőszoba korszerűsége: 7
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 7
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
  • orvosok segítőkészsége: 9
  • szülésznők segítőkészsége: 9
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 6
  • kommunikáció, tájékoztatás: 5
  • tisztaság: 8
  • ellátás minősége: 5
  • személyes élmények: 9

Á.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

A miskolci kórházról más is írt már véleményt, itt elolvashatod:

Szívatják a kismamát a miskolci kórházban

A nagymamát is beengedik a császármetszére Miskolcon

Nem fontos orvost fogani, mindenkinél jó kezekben lesz!

A csecsemős lepattintott, amikor segítséget kértem

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.