Négele Kata anyaság

Feszült várakozás. Sikertelen hónapok. Aztán egyszer csak minden megváltozik, és bekopogtatnak. Te örömkönnyekkel tele fogadod őt:

„Szia, Kicsim! Már iszonyatosan vártunk! Hol voltál idáig?”

Vagy csak érzed, hogy valami olyan más veled. Reméled, hogy nem az, amire mélyen gondolsz. Aztán kiderül, hogy de. Mert bekopogtatnak. Te pedig sokkos állapotban fogadod őt:

„Szia! Hát te??? Miért pont most?”

Bárhogy történhet, a lényeg, hogy  innentől vendégetek van. Aki marad. Hosszú évekig. Felforgat mindent. Feje tetejére állítja a világot. Szétszed. Összekovácsol. Tanít. Imád. Utál. Átölel. Ellök. Szomorúságot okoz. Felhőtlen pillanatokat szerez. Érzelmi hullámvasúton ültök.

Aztán összecsomagol majd egy napon, és elmegy. Saját lábára áll. És onnantól az addig felkavart víz újra leülepszik.

Akkor már nem kell virrasztanod miatta. Meg tudod enni nyugodtan az ebédedet. Nem lesz lelkiismeret-furdalásod, ha 10 perccel tovább maradsz el a barátnőiddel. Tudsz aludni nyugodtan. Nem kell folyamatosan szervezni azt, hogy ki megy az oviba, iskolába érte, ki viszi szakkörre, ki viszi zsúrra, ki megy érte a buli után. Nem áll a szennyes dugig a fürdő közepén. Nincs már veszekedés, hogy pakoljon össze maga után. A reggeli készülődés se lesz rémálom már. Nem kell könyörögnöd, hogy vegye már fel azt a pólót, mert már megint el fogtok késni. Még sminkelni is tudsz majd, meg elkészíteni a frizurádat.

Négele Kata anyaságNem akarok több gyereket!

Vágyat nem érzek második babára, csak félelmet. Hamarosan negyven leszek, kérvény és fél év várakozás után mintegy 60-70 rugóért elköttethetném a petevezetékemet.

Tovább>>>

Nem kell hallgatnod a hisztiket. Végig tudod nézni a kedvenc sorozatodat délután. Mindenre lesz időd. De tényleg ezt várod? Néha igen. Néha jó lenne csak még öt percet aludni reggel. Vagy csak reggel kiabálások nélkül elindulni.

De ilyenkor gondolj arra, hogy most még megkapod, amit akkor már nem fogsz: maszatos puszikat. Pici szuszogásokat a nyakadba. Foltos pólódra a maszatos kezével még egy foltot, mikor átölel tiszta gyermeki szívvel. Babamosolyt. Huncut pillantásokat. Szívből jövő kacajokat. Anyák napi műsort az oviban. Általa gyűjtött kavicsokat ajándékba. Első pillanatokat: az első kimondott szót, az első lépéseket. És az érzést, hogy valakinek te vagy a minden, a támasz, az életet jelented neki. Hiszen nélküled elveszik.

Éppen ezért igenis tessék értékelni minden egyes pillanatot! Éld meg az életed a gyermekeddel együtt! Örüljetek az együtt töltött időnek! Fejezd ki a szeretetedet és a háládat, hogy van neked! Élj a MOST-ban! 

És a legfontosabb: MINDIG lásd a nehézségek mögött, hogy az élet csodálatos!

Négele Kata

Négele Kata anyaságTovábbi írások az anyasággal kapcsolatban:

Így éld túl az anyaságot

Felkészülés az anyaságra

Anya leszek és kész!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?