2018. február 20-án sajnos elvesztettem a kisbabámat. 2018. júniusában összeházasodtunk, majd július 11-én kiderült, hogy ismét kisbabánk lesz. Akkori orvosunk február 27-re írt ki. Én akkor is mondtam már mindenkinek, aki tudta, hogy elment az előző babám, hogy én 20-án fogok szülni.

Közben kiderült, hogy terhességi cukrom van, napi háromszor inzulinoztam magam 160 grammos szénhidrát diéta mellett. Decemberben költöztünk Paksról Kiskunhalasra. Mindent váltanom kellett. Kiskunhalason nem is fogadott a kórház inzulinos kismamaként, ezért Szegedre kellett járnom. Ott az orvosom átírta a szülés várható dátumát március 5-re, de 37 hetesen 2019. február 11-én be kellett feküdnöm a kórházba. Szegeden szokás emlősimulációt csinálni. Betöltött 38. héten meg is történt 2019. február 19-én, amin nem volt fájásom, így kötöttek be oxitocint, amitől azonnal el is indultak a fájások.

A doktorom megnézett, ekkor kétujjnyira voltam kitágulva. Megbeszéltük, hogy még aznap este felhelyeztet egy méhszájérlelő tablettát, és ha úgy van, burkot repeszt reggel. Egész éjszaka ctg. 2019. február 20. reggelén megnézett az orvosom, négy ujjnyira voltam kitágulva. Megbeszéltük, hogy indít. Burkot repesztett. Szóltam a férjemnek, hogy ma baba lesz.

ÍRD MEG TE IS SZÜLÉSTÖRTÉNETED!

A történeteket a bezzeganya@bezzeganya.hu címen várjuk.  

Átmentem a fél 8-kor a szülőszobára. Rám volt kötve a ctg és a cukros infúzió. Férjem is odaért. 10 felé szóltam a szülésznőnek, hogy nem bírom, nyomnom kell. Megvizsgált az orvosom, mondta, hogy ugyanúgy 4 ujjnyi, és ha délután 2-ig nem tágulok, császár lesz. Kaptam gázt, de elaludtam, és arra ébredtem, hogy az orvosom kérdezi a szülésznőt, hogy mióta van ez így, és mondta, hogy körülbelül 10 perce. Leesett 100 alá a baba szívhangja. Azonnal császár. Innentől felgyorsultak az események.

Katéter be, anesztessel beszéltünk, és átsétáltam a műtőbe. Ott beadták az érzéstelenítést, ami elsőre sikerült. Nem fájt, de éreztem, hogy húznak-vonnak ott lent mindent, és egyszer csak éreztem egy hullámzást, és 2019. február 20. 10:48-kor megszületett a kisfiam. 10/10es Apgarral. Megmutatták, odahozták, majd kivitték apukának is megmutatni, és kézbe is vehette. 

Engem felvittek a megfigyelőbe, de nekem elsőre oda nem hozták a babát, mert nekem is alacsony volt nagyon a cukrom, és neki is leesett nagyon, de a következő etetésnél hozták nekem is az én kisfiamat. Azóta is nagy a szerelem. Második nap beindult a tejem, azóta is kizárólag szopizik. 2018. február 20. maga volt a pokol, de 2019. február 20. maga volt a mennyország számunkra. Csodálatos kisfiunk van. Szerencsére a császár után hamar ment a felépülés. Kisfiamért mindent.

E.

Kíváncsi vagy mások szüléstörténeteire? Ezeket ajánljuk:

19 évesen szültem és nem bántam meg

Olyan gyors volt a szülésem, hogy fel sem fogtam

Későn indították be a szülést

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>