A kórház neve: Keszthelyi Kórház

A szülés időpontja (év, hónap): 2021.10. 29.

A kórház állapota: Átlagos, biztos van ennél rosszabb is.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Szobához tartozik a vécé és a tusoló, a vécé kritikán aluli, nagyon sárga volt az ülőke, ami koszos hatást keltett, régen lehetett már lecserélve.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Van kád, bordásfal, labda, egész korszerűnek tűnt.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Orvosok és szülésznők kedvesek, a csecsemős nővérek között is akadt egy-kettő.  De volt, aki durván viselkedett a babákkal és sok volt rá a panasz. Egy esetet szeretnék kiemelni, amikor a babám kicsit öklendezett a kocsijában, és az egyik nővér durván összenyomta a száját, amitől elkezdett sírni, utána kikapta, mintha egy zsák krumplit venne fel, és ettől még jobban sírt. Teljesen lefagytam ettől, sajnos alig tudtam reagálni. Erre még be is szólt, hogy miért hagyom megfulladni a babám. A sírás kerülgetett attól, amit láttam. Ahogy felkapta, megnyomta a fejecskéjét is, ahol van egy kis vérömleny. Azóta is sokszor eszembe jut ez a jelenet. Amúgy ha nem kérsz segítséget, egyáltalán nem foglalkoznak veled/veletek. Segítség helyett kioktatás, lekezelő stílus is előfordul.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Nem.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nem tudom.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Amikor mi voltunk bent, a társalgóban beszélgethettünk, a babákat nem tolhattuk be, a folyóson maradtak vagy a szobában.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Mindent, amíg ott vagytok, kaptok ruhát meg a fürdetéshez, ami kell.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Négy vagy kettő.

Van-e VIP szoba? Nincs.

Koszt mennyisége, minősége: Sótlan, változó minőségű, utolsó napunkon egész finom volt az ebéd, de inkább legyen nálad plusz ennivaló.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Szülés közben igen, egyébként semmi.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Senkitől semmit.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Még egyszer biztos nem mennék ide, inkább rossz emlékeim vannak, a szobatársakat leszámítva.

Értékelés:

  • szülészet állapota: 7
  • kórtermek állapota: 6
  • szülőszoba korszerűsége: 7
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 6
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 4
  • orvosok segítőkészsége: 6
  • szülésznők segítőkészsége: 6
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 4
  • kommunikáció, tájékoztatás: 3
  • tisztaság: 3
  • ellátás minősége: 3
  • személyes élmények: 4

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a keszthelyi szülészetről, olvasd el!

Vigyél magaddal sót, ha Keszthelyen szülsz!

Hiába kértem, nem kaptam meg a babámat szülés után

Keszthelyen kedvesek a szülésznők és a nővérek

Szenteste szültem Keszthelyen