kórházteszt szülés szülés után

Kórház neve: Keszthelyi Kórház

Szülés időpontja: 2018. október

Kórház állapota: Felújítás alatt, a szülészeti rész nincs olyan rossz állapotban, de elég zavaró volt frissen szült anyukaként naponta hallgatni a fúrást,kopácsolást...

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Mocskos, a zuhanykabin alja, és a függöny alul penészes.. A takarítónő (aki rendkívül büdös volt, és borzasztó nagy zajt csapott minden alkalommal) ugyanazzal a koszos vizes ronggyal törölt át mindent. Az ablakpárkányokról a koszt, utána a szekrényeket, amin a cuccaink is voltak, majd továbbra is öblítés, kicsavarás vagy egyéb nélkül a mosdót, vécéülőkét, stb. Miután elment, megcsináltuk inkább mi újra, nehogy valamilyen fertőzést kapjunk.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Császárral szültem, a műtő jól felszerelt volt (Bár nagyon hideg volt. Az orvosok szerint is.)

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Orvosok részéről nem tapasztaltam ilyesmit, a csecsemős nővérek közül volt néhány, akire mindig lehetett számítani, de a legtöbbüknek mikor milyen kedve volt, aszerint bánt a kismamákkal...

Császármetszés: A műtét rendben ment. Előtte minden élő embernek, aki a közelembe jött, (orvosnak, nővérnek) elmondtam (nagyon szépen kértem), hogy az itteni szokás ellenére (csak akkor adják oda a műtét után a babát, ha az anya már fel tud kelni) szeretném a babát, amint lehet, azonnal mellre tenni. Ehhez képest több mint négy óra múlva kaptam meg őt, akkor is csak azért, mert már sírtam, hogy hol van. (Semmi baja nem volt. Csak elaludt.)
Apa nem lehetett bent a műtét alatt, utána ő foghatta meg először, ő hozta át a kezében az osztályra, amíg engem visszatoltak az ágyammal. Utána viszont nem lehettünk együtt, mert a babát betették melegedni inkubátorba (hideg volt a műtő) és apa nem jöhetett be az osztályra, haza kellett mennie.

kórházteszt szülés szülés után

A teszt megírásához a szempontsort és a segítséget itt találod>>>.

Látogatási rend: A látogatók nem jöhetnek be az osztályra, a babákat nem lehet kivinni az osztályról, van egy váró, vagy hasonló társalgó, ahová jöhet látogató, de a babát nem veheti fel pl. az apa sem, mivel utcai ruhában van. Csak egy üvegfalon át nézheti. Császáros anyukaként „kicsit” nehéz volt kihúzni a belem a társalgóig, majd vissza. Jobban örültem volna, ha a férjem leülhet néhány percre az ágyam szélére...

Mit kell vinni a baba ellátásához: Pelenkát, popsitörlőt, krémet. Ruhát adnak.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó: Három.

Van-e Vip szoba: Nem tudom

Koszt mennyisége, minősége: A reggelire kapott zsömléket be kell osztani, vacsira nincs pékáru, csak felvágott zöldséggel/margarinnal. Zöldségek közt szerepelt: uborka, paprika, paradicsom, retek. Az ebéd minősége sokszor kifogásolható volt, a mennyisége megfelelt. Napi háromszori étkezés egy szoptatós kismamának édeskevés. A retket pedig egyáltalán nem értettem... Evőeszközt, poharat nem adnak.

Kommunikáció: Az orvosok nem kommunikáltak, kivéve a gyermekorvost, a csecsemős nővérek közül néhányan nagyon segítőkészek,és kedvesek voltak, de folyamatos váltásban dolgoztak, és volt, amelyik morcosabb volt... Kérésre segítettek a szoptatásnál, de az öltöztetést, pelenkázást már oldd meg, ahogy tudod.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: nem.

Pontszámok:

  • Szülészet állapota: 6
  • Kórtermek állapota: 7
  • Szülőszoba korszerűsége: 5
  • Felszereltség: 5
  • Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 3
  • Orvosok/szülésznők/csecsemős nővérek segítőkészsége: 6
  • Kommunikáció, tájékoztatás: 4
  • Tisztaság: 4
  • Ellátás minősége: 6

Más kórházakról ezekben a posztokban olvashatsz: 

Veszprém: Bár minden szülészet ilyen lenne!

Székesfehérváron minden adott egy csodálatos szüléshez

A folyosón vajúdnak a kismamák Kaposváron

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>