A kórház neve: Keszthely Városi Kórház

A szülés időpontja: 2021 október

A kórház állapota: Részben felújított, vannak omladozó és vannak szebb részei. Alapjában véve tipikus kisvárosi kórház.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Felújított a többsége, rendszeresen takarított, bár a színvonal korántsem az elvárásnak megfelelő. Kivételt képez az újszülött osztály a tapasztalatok alapján.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Korszerűnek mondható 2 + 1 szülőszoba áll rendelkezésre. Az egyikben van kád, bordásfal, kötél, és az összeshez tartozik szőnyeg, labda, fotel. Fel van szerelve minden szükséges géppel, az ágy is multifunkciós. 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: A hírekkel ellentétben egy orvos volt segítőkész, pont, akit a legrosszabb, legdurvább, legmodortalanabb színben tüntettek fel, mind a kismamák, mind az ismerősök. Ő mentette meg a babánkat (sürgősségi császár). A másik szolgálatban lévő doktor néni csak húzta volna. Ilyenkor derül ki, mennyit ér a tapasztalat. 

A szülésznőknek csak a dicséret jár, le a kalappal előttük. Nem volt még dolgunk vele/velük, de rendesebbet szerintem nem találni a környéken. (Még távolabb sem...) 

A csecsemős nővérekre még a betűket is kár pötyögni. Kritikán aluli, modortalan, munkájukat nem szerető valakik. 

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Semmi sem volt kötelező, a szülést egyáltalán nem sürgetik. Oxitocint kaptunk, de átbeszéltük előtte, mik a lehetőségek. 

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nem lehet bent lenni, viszont az apuka foghatja először egy kb. fél óra-órára.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Látogatás 16:00 - 18:00 ig van, de ha csak beviszel valamit, bármikor bemehetsz (jössz-mész).

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Pelenka, popsitörlő, popsikrém.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Általában 2, van egy vagy kettő 4 ágyas is.

Van-e VIP szoba? Nincs.

Koszt mennyisége, minősége: Átlagos kórházi koszt, sót érdemes vinni és evőeszközt. Mennyiség csak az ebédnél elfogadható.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): A szülésznő előtt le a kalappal, csak dicsérni lehet. Az ominózus orvos előtte is utána is és közben is végig részletesen mondta, mi hogyan és mikor fog következni. A kollégája csak felületes válaszokat adott vagy nem is érdekelte. 

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Ha a védő néni nem lett volna, semmit sem kaptam volna.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Ahány orvos, annyiféle hozzáállás. Az ottlét alatt mindegyikhez volt szerencsém, vegyes érzelmekkel. 

A tisztességes, becsületes és segítőkész doktor úr csak egy van, aki a szülést is levezette, a többi valószínűleg eléggé éhes lehetett, mert emberszámba sem vettek. Az új doktor úr is nagyon rendes és folyamatosan vicces. 

Értékelés:

  • szülészet állapota: 9
  • kórtermek állapota: 8
  • szülőszoba korszerűsége: 10
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
  • orvosok segítőkészsége: 8
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 2
  • kommunikáció, tájékoztatás: 2
  • tisztaság: 6
  • ellátás minősége: 6
  • személyes élmények: 7

R.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a keszthelyi szülészetről, olvasd el!

Hiába kértem, nem kaptam meg a babámat szülés után

Keszthelyen kedvesek a szülésznők és a nővérek

Szenteste szültem Keszthelyen