A kórház neve: Jávorszky Ödön Kórház, Vác

A szülés időpontja (év, hónap): 2021. november

A kórház állapota: Átlagos, maga az épület elfogadható és a felszereltség is jó. Az ágyak a gyermekágyas osztályon rémes állapotban vannak, ez azt jelenti, hogy a gerincem egy hétig recsegett-ropogott, fájt az ágytól, főleg a spinális érzéstelenítés, császár után katasztrófa.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: átlagos, szobánként (4 ágyas) van egy zuhanyzó-vécé. Takarítani rendesen jöttek, de hát nem ma volt felújítva, a vécéülőke letörve, szintén császár után nagyon rossz volt 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Van minden (kád, bordasfal, labda, zuhany), csak a COVID miatt ez elkülönítőnek szolgál, úgyhogy kb. semmi nincs.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Mindenkivel meg voltam elégedve, kivéve egy nővért, semmibe se vette az embert, durva volt, és a beszédstílusa is hagyott némi kívánnivalót. Sajnos kétszer is volt éjszakai ügyeletben, ha csengettél, akkor meg le is szidott.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Sürgősségi császárom volt, ezekről nem tudok nyilatkozni.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nem.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Szintén COVID miatt senki sehova. Maximum csomagot lehetett felküldeni a portással. Ha jól tudom, amikor nincs járványügyi szigorítás, akkor sem lehet a gyermekágyas osztályra bemenni, max. üvegen keresztül megnézni a babát, egyszerre egy embernek.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Ruhát adnak, csak a hazajövetelhez kell. Popsitörlőt, pelenkát, textilpelenkát vinni kell, illetve minden egyebet is. A kórház szoptatásbarát, ezért se tápszert se cumit nem adnak. Ha tápszerre van szükség, akkor azt is vinni kell.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? 4.

Van-e VIP szoba? Nincs.

Koszt mennyisége, minősége: Rémes, tipikus magyar kórházi koszt: száraz zsemle, májkrém napi kétszer, az ebéd is rémes, érdemes bevinni magunkkal elemózsiát és innivalót is.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Végig tájékoztatták mindenről.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: A szekrények nagyon kicsik annak ellenére, hogy nagyon sok dolgot kell vinni. Érdemes hosszabbítót is vinni, mert a konnektor messze van.

Értékelés:

  • szülészet állapota: 8
  • kórtermek állapota:6
  • szülőszoba korszerűsége:8
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 9
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 7
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 9
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 8
  • ellátás minősége: 9
  • személyes élmények: 7

A.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a váci szülészetről, olvasd el!

Ne Vácra menj, ha gátvédelemmel és alternatív pózban szeretnél szülni

Vácon eldöntheti a kismama, hogy kengyelben szül vagy fogja a lábát

Vácon szoptatni kell - ha van tej, ha nincs

Az aneszteziológus simogatta a fejem a császármetszés alatt

Az éjszaka közepén is jönnek segíteni a csecsemősök Vácon