Az egyik barátnőm mesélte a következő történetet. Valamelyik este lefekvésnél a kisfiával (nemrég volt tízéves) beszélgetni kezdtek… Kezd kialakulni nála egy (szerinte) egészséges, igazi érdeklődés a lányok irányába. Minő hihetetlen, a cicis lányok a nyerők! Ez ugye az általános iskolában még elég kezdetleges formában van jelen (de jelen van, tudjuk), épp ezért izgalmas, ha valaki mesél valami ilyen dolgot, uram bocsá’ meg is tudja mutatni valami képen, újságban…

Olyanra már volt példa, hogy együtt várakoztak valahol (valószínű nem gyerekrendelésen, de ki emlékszik már?) és a kezében egy újsággal jött, leült mellé és odasúgta:

Anya, ebben az újságban pucér nénik vannak!

Meglepődött kissé, de miután ránézett az újságra, már minden érthetővé vált – a Nyuszis újság! Hogyan legyen okos? Mit is csináljon akkor? Ha már nála van és belenézett, teljesen felesleges mondania neki, pfuj, dobod el, de gyorsan! És miért is mondja ezt…?

Végiggondolva, nagy valószínűséggel az ő szülei reakciója hasonló korban feltett kérdésére, tuti, hogy a fent említett – teszed el, de gyorsan! volt. Azt hitte, ráér még ilyesmin agyalni, hogy majd hogy fog erről beszélgetni, miként hozza szóba, de úgy tűnik, nem, nem ér rá! Az élet és az adott szituáció hozta a kérdéseket és nem biztos, hogy jól felkészülten, csuklóból jött a válasz, de most akkor hogyan tovább?

A kisfia ült mellette, és várta, hogy mit fog mondani… Tudod mit, gyere, nézzük meg együtt! és szépen átlapozták az egészet. Szerinte egyébként ez egy igen színvonalas magazin. Mindenféle érdekes dolgot találtak benne. Öltözködési tippektől kezdve menő autók, hajók, órákon át, különleges ételrecepteken keresztül, az utazási ajánlatokig sok-sok mindent, és persze meztelen „néniket” is, ízlésesen fotózva. Mondta neki, hogy nincs ebben semmi rossz - szép nénik vannak szép képeken! Ahol nagyon pucér volt a néni, és nem csak a cicije látszott, átlapozták, azt nem merte megnézni! Viszont a ciciket „kielemezték”… „Ez miért ilyen nagy?” Újabb és újabb olyan kérdés, amire normális választ próbált adni, úgy, hogy a kisfia meg is értse a dolgokat, és kicsit se szégyellje magát. Merthogy nem egyedül várakoztak, így lehetett figyelni az el-elmosolyodó arcokat a közelükben.

És utána még egyszer szóba került a téma. Esténként változó, hogy mikor melyikük (apa vagy anya) viszi aludni a gyerekeket. Természetesen ha anya viszi őket, akkor apával akarnak menni, és ugyanez fordítva… Amikor ágyba kerülnek, még van egy kis eszmecsere az aznapi dolgokról… Azon az estén a barátnőmön volt a sor. A kisfia ránézett, és megkérdezte:

"Anya, te dugtál már apával?"

Hirtelen köpni-nyelni se tudott, aztán visszakérdezett:

- Egyáltalán ez most így, honnan…?

Az egyik osztálytárs mesélte, hogy az ő anyukája hogy szereti ezt csinálni az apukájával… Huh, nagy levegő!

Anya: Akkor kezdjük az elején! Ez egy csúnya szó, helyette van más – szeretkezés, szexelés. És, igen, mi is csinálunk ilyet apával.

Kisfiú: És mi olyankor hol vagyunk?

Anya (mosolyogva): Ti akkor már (vagy még?) alszotok! Egyáltalán tudod, hogy mit csinálnak olyankor?

Kisfiú: Nem!

(És anya akkor megpróbálta, egyszerűen, tőmondatokban elmondani a lényeget.)

Kisfiú: Pfuj, én is ilyet fogok majd csinálni?

Anya (újfent mosolyogva): Lesz idő, amikor szerintem abba se akarod majd hagyni…

Kisfiú: Anya, és ez jó érzés?

Anya: Igen! Ezt olyankor a legjobb csinálni, amikor nagyon szeretjük a párunkat, és ennek a nagyon jó érzésnek még inkább át akarjuk adni a másikat és magunkat is!

Pankuci

A szerző további cikkeit itt találod...

Szégyelli Down-szindrómás öccsét a fiam?

Ő is ugyanolyan gyerek, mint mi

Mi lesz a "más" gyerekekkel?

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>