Pankuci Petya Down-világnap Down

Hétvégén voltunk kajabeszerzésen egy bevásárlóközpontban. Úgy jött ki a lépés, hogy három gyerek, Andi, én. Még jó, hogy van egy kis játszósarok az üzletben, amit nem mellékesen mindhárman szeretnek, így a hatékony és gyors bevásárlást egyedül intéztem, amíg Andi a gyerekekkel volt.

Petyának már akkor vigyorogtak a szemei, amikor beálltunk a parkolóba. Kiszállás után már húzott is befele bennünket – szinte repültünk utána. Ahogy odaértünk, már ült is le, hogy veszi a cipőjét, és a kabátból is próbált kibújni, alig várta, hogy rongyolhasson befele.

Megy fel-le a lépcsőn, lecsúszik a csúszdán, majd van, hogy csak nézi a többieket és fülig ér a szája. Néha kirohan, vagy hozzám vagy Andihoz ölelés+puszi, és újra bent van. Ezen a játszó mellett várakozók mindig jót mosolyognak. Van, hogy a kint ülőket is feltérképezi és próbál ismerkedni. A mosolygós anyukák mindig remek célközönség, de a kopasz(odó) apukák is szóba jöhetnek. Ha ilyet talál, elég gyorsnak kell lenni, nehogy véletlenül „bántson” bárkit is. Nagyon tetszik neki a sima fejbőr, és szereti simogatni, de ez könnyen át tud váltani csípésbe-marásba.

A gyerekeket is jó alaposan szemügyre szokta venni és a nagyobb fiúkkal szimpatizál inkább. Szerintem ez azért is van, mert Ádámmal nagyon szeret együtt lenni – sokat bohóckodik neki. Sőt, mostanában azt néztük, ahogy ülnek az autóban egymás mellett Peti és Ádám, egyre többször bújik oda Ádámhoz, simogatja a fejét és puszit próbál adni neki. Ezt mondjuk már Ádám nehezebben viseli, mert nem kevés nyálmennyiséggel járó akcióról van szó…

Most is talált magának egy Ádámhoz hasonló nagyfiút. Odament hozzá, odadugta a fejét a nagyfiú fejéhez, közben próbálta óvatosan megsimogatni. Andi közelről figyelte, hogy mi fog történni, és halkan odasúgta a nagyfiúnak, hogy ne haragudjon, ha esetleg Petya megcsípné vagy megmarná. Elég nagy lehetett a hangzavar, mert szegény fiú szabadkozni kezdett, hogy ő nem fogja bántani Petit, mire Andi elmosolyodott, és szólt, hogy ő pont fordítva gondolta ezt a dolgot. Még mondta is a nagyfiú:

„Olyan aranyos és ugyanolyan gyerek, mint mi!”

Pankuci   

Pankuci Petya Down-világnap DownPetyáról ezekben a posztokban is olvashatsz:

Hova tegyem a sérült gyerekemet a nyári szünetben?

Az allergiavizsgálat nem volt egyszerű Petyával

Fordítva adta fel a pelenkát az új óvó néni

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?