szülés fotók szülésfotó Tünde

A Szülésfotósok Nemzetközi Szövetsége minden évben versenyt ír ki, melyen szülésfotók vehetnek részt a világ minden tájáról. A fotósok a szülés alatti érzelmeket próbálják megörökíteni a felvételeken. Az idei nyertes fotókból készítettünk egy összeállítást, melyet a videóra kattintva tudsz megnézni.

A fotókat az International Association of Professional Birth Photographers jóváhagyásával tettük közzé, a felvételek a 2019-es Év fotója versenyen vettek részt.

Többször írtam már, hogy egyik nagy álmom bent lenni egy szülésen, és amíg fotózással is foglalkoztam (ma már nincs rá időm sajnos), addig tervben volt az is, hogy szülésfotósként végigkísérek majd szülést én is. Ezt az álmomat már elengedtem, de a mai napig szívesen nézek szülésfotókat. Van valami misztikus, megfoghatatlan csoda ezeken a képeken. Az élet születése.

Itthon még nem annyira elterjedt, hogy fotóst vigyünk a szülésre, (sok szülőszobába eleve be sem engednek plusz embert), de a Bezzeganyán már olvashattatok korábban egy posztot, melyben szülésfotózás-élményeit mesélte el egy magyar fotós hölgy.

A Facebook oldalunkon indított szavazáson több mint kétezren válaszoltak a kérdésre: "Vittél-e, vinnél-e profi fotóst a szülésedre?" A válaszadók 96 százaléka nem vitt vagy nem vinne a szülőszobába fotóst. És hogy miért? Egy következő posztból kiderül majd.

A te szülésedet megörökítette valaki?

Tünde

szülés fotók szülésfotó TündeOlvass szüléstörténeteket!

19 évesen szültem és nem bántam meg

Olyan gyors volt a szülésem, hogy fel sem fogtam

Későn indították be a szülést