A kórház neve: Jósa András Nyíregyháza 

A szülés időpontja (év, hónap): 2019

A kórház állapota: Jó. 

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Tűrhető. 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Volt labda, de nem igazán engedték, amikor ráültem, rám szóltak…

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Egy-két kivétellel nagyon rossz, hálapénz adását követően javult, de az is csak megjátszott, nem őszinte.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Jóslófájás nélkül sima nst-re hívtak be, majd az orvos felnyúlt fájdalmasan, majd azt mondta, menjek szülni, mert 3 cm-re nyitva van a méhszáj. Persze a papírokon az volt, amiket aláírattak velem, hogy jóslófájásokkal érkezett, burokrepesztés volt kétszer, mert elsőre még az sem sikerült, oxitocin és gátmetszés és könyöklés hasba!

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Úgy tudom, nem. 

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Ha külön szobát fizetsz, igen, ha nem fizetsz, akkor látogatási idő van, de be nem jöhet az apuka, ki kell menni a folyosóra. Mivel a szüléseket siettetik, így általában hétfőn van a legtöbb szülés, sajnos nekem is így volt, és hiába szerettem volna fizetni külön szobát, túl sokan voltunk…

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Mindent vittem, de nem a saját ruhainkba öltöztették.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Első pár nap egy 6 ágyasban voltam, így ott 6 ágy/zuhanyzó, utána kaptam fizetős szobát, ott külön zuhanyzó van.

Van-e VIP szoba? Néhány fizetős szoba van.

Koszt mennyisége, minősége: Nem is emlékszem, mert a férjem hozott minden nap, arra viszont igen, hogy nem engedték a férjemnek, hogy felhozza szülés után a bőröndömet (este szültem), így másnap reggelig annyi dolog volt nálam, amit a szülésre vittem kisebb táskában… Pl: nem szerettem volna kórházi csapvizet inni, de mivel nem volt nálam más, így azt kellett, vagy vécépapírt mástól kértem.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Neeeeeem!!! És amikor a sima vizsgálaton azt mondtam, hogy nem érzem, hogy szülnöm kellene, a vizsgáló függönye mögött ülő asszisztens félhangosan, gúnyosan megjegyezte, hogy senkit nem érdekel, én mit akarok!

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Volt ott egy kedves szoptatási tanácsadó, tőle igen (már ő is munkahelyet váltott azóta).

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Mint utólag kiderült, a nyíregyházi kórházról sokan tudták, hogy a legtöbb orvos (főleg, akit én választottam) sietteti a szüléseket, és inkább választja/választatja a tervezett császárt a kismamákkal! 

Értékelés:

  • szülészet állapota: 7
  • kórtermek állapota: 7
  • szülőszoba korszerűsége: 7
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 7-8
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 6-7
  • orvosok segítőkészsége: 2
  • szülésznők segítőkészsége: 2
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 2
  • kommunikáció, tájékoztatás: 2
  • tisztaság: 5
  • ellátás minősége: 4-5
  • személyes élmények: mínusz 10

M.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a nyíregyházi szülészetről, olvasd el:

Nyíregyházi szülészet: ha fizetsz, segítenek, ha nem, nem

Császármetszés alatt a fejem fölött csevegtek az orvosok

Kötelező a beöntés és a borotválás a nyíregyházi kórházban

Ha nem ismered a jogaidat, bedarál a szülészet

Nem engedték be apukát a szülésre

Hiába kértem, nem adott fájdalomcsillapítót a nővér a kórházban

A fogadott szülésznőm nem jött be a szülésemre

Elájultam a szülés után, 5 napot voltunk kórházban